Sport

Simona Halep – Bianca Andreescu în semifinala de la WTA Bad Homburg. La ce oră se joacă meciul. Update

Simona Halep s-a calificat în semifinale la WTA Bad Homburg, după ce a învins-o pe Amanda Anisimova, scor 6-2, 6-1. Următoarea adversare a constănțencei la turneul din Germania are origini românești.
23.06.2022 | 21:40
Simona Halep  Bianca Andreescu in semifinala de la WTA Bad Homburg La ce ora se joaca meciul Update
Bianca Andreescu, adversara Simonei Halep din semifinalele WTA Bad Homburg. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT
23-06-2022
20:23

Simona Halep - Bianca Andreescu se joacă de la ora 15:30

Organizatorii turneului de la Bad Homburg au stabilit orele pentru meciurile din 24 iunie. Duelul dintre Simona Halep şi Bianca Andreescu este programat pe terenul central de la 15:30 sau, mai exact, nu înainte de această oră.

Prima partidă a zilei va fi cea de dublu dintre cuplurile Hozumi/Ninomiya şi Mihalikova/Sasnovich de la 13:00.

După duelul Halep – Andreescu se joacă un alt meci de dublu: kalashnikova/Neel – Rosolka/Routliffe, pentru ca ziua să se încheie cu o confruntare 100% franţuzească între Alize Cornet şi Caroline Garcia.

Simona Halep a ajuns în penultimul act de la WTA Bad Homburg 2022, după 6-2, 6-1 cu Amanda Anisimova. Pentru un loc în finală, fostul lider WTA se va duela cu o adversară care i-a pus ceva probleme la ultimul duel direct.

Cine este adversara Simonei Halep din semifinalele de la WTA Bad Homburg

În semifinale la WTA Bad Homburg 2022, Simona Halep va da piept cu Bianca Andreescu (locul 64 WTA). Sportiva din Canada n-a pierdut până acum niciun set la competiția din Germania și a trecut de Martina Trevisan (6-3, 6-1), Katie Swan (6-4, 6-4) și Daria Kasatkina (6-4, 6-1). Rusoaica, pe care a învins-o în sferturi, era principala favorită a turneului.

ADVERTISEMENT

Meciul dintre Simona Halep și Bianca Andreescu este programat să se joace vineri, 24 mai, în penultimul act de la WTA Bad Homburg 2022. Confruntarea nu va avea loc mai devreme de ora 14:30, organizatorii urmând să anunțe ora oficială de start. În cealaltă semifinală, care se va juca după Halep vs. Andreescu, franțuzoaica Alize Cornet o înfruntă pe conaționala Caroline Garcia.

Simona Halep și Bianca Andreescu s-au mai duelat o singură dată până acum, iar scorul este în favoarea româncei. În 2019, în faza grupelor de la Turneul Campioanelor, constănțeanca a câștigat în trei seturi, scor 3-6, 7-6, 6-3.

ADVERTISEMENT

Turneul de la Bad Homburg se joacă pe iarbă, dar, la fel ca în cazul Simonei, zgura este suprafața favorită a Biancă Andreescu. Canadianca este pe locul 64 în clasamentul WTA și a câștigat trei turnee până în prezent. În 2019, Andreescu a cucerit singurul ei Grand Slam, US Open. A fost cel mai bun an al ei de până acum, pentru că, tot atunci, s-a impus și la Indian Wells și Rogers Cup.

Ce a spus românca despre duelul cu Bianca Andreescu

Aflată la prima ei participare pe iarba de la Bad Homburg, Simona Halep se simte excelent. După victoria cu Amanda Anisimova, românca a vorbit puțin despre turneu, dar și ce așteptări are de la confruntarea din semifinale, cu Bianca Andreescu.

ADVERTISEMENT

„A fost un meci grozav. Știam că e o jucătoare rapidă, așa că trebuia să fiu puternică. Sunt foarte fericită de modul în care am jucat. E un sentiment foarte plăcut să obțin o nouă victorie aici la Bad Homburg.

Ador să fiu aici, îmi place locul, totul e foarte intim. De la hotel, până la terenul de antrenament. Îmi plac oamenii, în primul rând. Mereu am parte de o susținere extraordinară și vreau să vă mulțumesc din nou că ați venit să mă încurajați. E o mare plăcere să fiu aici. Și orașul e minunat.

ADVERTISEMENT

Va fi un meci greu (n.r. – cu Andreescu). Știu la ce să mă aștept. De această dată va fi pe iarbă, dar îmi imaginez cum va arăta meciul. Astăzi mă bucur de victorie și mâine o să mă gândesc la el”, după succesul cu Anisimova.

Bianca Andreescu joacă la profesioniști din anul 2017, iar cea mai bună clasare a ei în ierarhia mondială este locul 4, pe care s-a clasat în octombrie 2018. La simplu, canadianca în vârstă de 22 de ani are 162 de victorii și 67 de înfrângeri.

  • 7,810,397 de dolari a câștigat Bianca Andreescu de-a lungul carierei
ADVERTISEMENT