Sporturi

Simona Halep, o nouă lovitură financiară? Premii record pentru Wimbledon 2018

25.06.2018 | 11:30
Simona Halep o noua lovitura financiara Premii record pentru Wimbledon 2018

Simona Halep, o nouă lovitură financiară? Românca este considerată între primele favorite pentru câştigarea actualei ediţii a turneului de la Wimbledon, în ciuda faptului că jocul pe iarbă nu este specialitatea sa. În cazul în care va obţine succesul în Anglia, şi al doilea titlu de Grand Slam al carierei, Simona ar putea da o nouă lovitură de proporţii şi din punct de vedere financiar. Cei doi învingători, la masculin şi feminin, vor încasa premii record în istoria tenisului.

Oficialii de la Wimbledon au anunţat că premiile pentru actuala ediţie se măresc cu 7,6 procente faţă de 2017. Asta în condiţiile în care englezii ofereau, şi înainte, premii mai mari decât la celelalte turnee de Grand Slam. Astfel, fondurile totale de premiere ajung la halucinanta sumă de 34 de milioane de lire sterline (38,5 milioane de euro). Ce-i drept, organizatorii şi-au îndreptat atenţia în special spre jucătorii din a doua parte a top 100 şi chiar după această graniţă.

Simona Halep, o nouă lovitură financiară? Premiu mai mare decât la Roland Garros

Simona Halep, o nouă lovitură financiară? Organizatorii de la Wimbledon au anunţat premii record pentru 2018

Astfel, creşterea cea mai mare faţă de anul trecut se face la nivelul tururilor preliminare, peste zece procente. Pentru prezenţa în primul tur al calificărilor se acordă un premiu de 4.875 de lire sterline! Iar pentru un jucător eliminat în ultimul tur de calificări se acordă 19.500 de lire. Tabloul principal aduce minimum 39.000 de lire sterline. Totuşi, există premii mai mari şi pentru tururile superioare.

2,25 de milioane de lire sterline de fiecare vor încasa învingătorii de la feminin şi de la masculin, adică 2,55 milioane de euro. Premiul este cu 2,3 procente mai mare decât cel din 2018 şi considerabil mai important decât suma pe care, spre exemplu, Simona Halep a încasat-o pentru titlul câştigat la Roland Garros la începutul acestei luni, 2,2 milioane de euro.