Sport

Simona Halep, obligată să câştige Transylvania Open! Ce riscă dacă rămâne fără trofeu în 2021 și după turneul de la Cluj

Simona Halep a ajuns în semifinalele de la Transylvania Open şi este obligată să câştige turneul de la Cluj. În caz contrar, fostul număr 1 WTA va ieşi din Top 20.
30.10.2021 | 11:00
Simona Halep obligata sa castige Transylvania Open Ce risca daca ramane fara trofeu in 2021 si dupa turneul de la Cluj
ADVERTISEMENT

Problemele cu accidentările au marcat sezonul 2021 pentru Simona Halep. Românca terminase anul 2020 pe locul 2, însă acum riscă să iasă din Top 20 WTA. Ca să evite o nouă prăbuşire, sportiva de 30 de ani trebuie să câştige turneul Transylvania Open.

Simona Halep a avut un an de coşmar, în care nu a jucat încă nicio finală, o premieră neagră de când a început ascesiunea spre vârful tensiului feminin, în 2013. Acum, la Cluj, fostul număr 1 WTA are şansă să prindă ultimul act, însă trebuie să treacă de Marta Kostyuk.

ADVERTISEMENT

Simona Halep rămâne în Top 20 WTA dacă se impune la Transylvania Open

Simona Halep a început săptămâna actuală pe locul 18, însă a pierdut 390 de puncte şi, în clasamentul live, a ajuns până pe locul 23. La Cluj, sportiva de 30 de ani a început să adune puncte, după victorii clare, însă nu poate să anuleze pierderea.

Câştigătoarea turneului de la Cluj va primi 280 de puncte, cu 110 mai puţin decât a pierdut Simona Halep în această săptămână. Cu toate acestea, dacă se va impune la Transylvania Open, se poate întoarce în Top 20 WTA, pe locul 19.

ADVERTISEMENT

Astfel, cu o eventuală victorie finală, Simona Halep ar ajunge la 2.687 de puncte, cu 27 de mai multe decât Petra Kvitova, care ar coborî pe locul 20. În faţa româncei ar urma să fie Elise Mertens, cu un avans de doar 8 puncte.

Toate scenariile pentru Simona Halep la Transylvania Open

Simona Halep rămâne pe locul 23, cu 2.517 puncte, în cazul unei înfrângeri în faţa Martei Kostyuk, în semifinalele de la Cluj. Cele două se vor întâlni sâmbătă, după ora 17:00, după ce s-au mai duelat, la începutul lunii, în turul 2 de la Indian Wells, când românca s-a impus.

ADVERTISEMENT

Dacă va ajunge în finală şi va fi învinsă de Rebecca Peterson sau Anett Kontaveit, Simona Halep va urca pe locul 22, cu 2.587 de puncte, şi va fi la 40 de puncte în spatele Emmei Răducanu. Britanica a fost eliminată de Marta Kostyuk în sferturile de finală de la Transylvania Open şi a ratat şansa unui meci de vis cu Halep.

Simona Halep termină sezonul la Linz

Atunci când şi-a anunţat programul pentru această toamnă, Transylvania Open era ultimul turneu pentru Simona Halep în 2021. Cu toate acestea, românca a anunţat că va merge şi la Linz Open, ultima competiţie a sezonului în circuitul WTA.

ADVERTISEMENT

La turneul din Austria, Simona Halep va fi cap de serie numărul 1 şi va fi momentul oportun să mai adauge câteva puncte. De pe lista jucătoarelor care şi-au anunţat prezenţa, Emma Răducanu este singura care se află în luptă directă cu românca în clasamentul WTA.

Danielle Collins, cap de serie numărul 3, ocupă locul 30, cu 2.026 de puncte, şi nu poate să treacă peste Simona Halep, chiar dacă ar câştiga turneul de la Linz. În aceeaşi săptămână, 8-14 noiembrie, se va juca şi Turneul Campioanelor de la Guadalajara.

La Linz Open, câştigătoarea turneului primeşte tot 280 de puncte, la fel ca la Transylvania Open. Finalista ia 180 de puncte, în timp ce semifinalistele pleacă acasă cu 110 puncte.

ADVERTISEMENT