Simona Halep

SIMONA HALEP. Bărbatul care i-a fost alături în “luna de miere” din SUA!

SIMONA HALEP. De pe 9 martie pînă pe 4 aprilie, Simona Halep a avut parte de o perioadă de vis, în care a uimit America. S-a mutat de pe Coasta de Vest pe cea de Est, a obţinut zece victorii la...
06.04.2015 | 13:55
SIMONA HALEP Barbatul care ia fost alaturi in luna de miere din SUA
ADVERTISEMENT

SIMONA HALEP. De pe 9 martie pînă pe 4 aprilie, Simona Halep a avut parte de o perioadă de vis, în care a uimit America. S-a mutat de pe Coasta de Vest pe cea de Est, a obţinut zece victorii la rînd, a luat titlul la Indian Wells şi la un pas să intre în istorie. Ar fi putut fi a treia jucătoare din istoria tenisului care să facă dubla Indian Wells – Miami, după Steffi Graf şi Kim Clijsters. A fost oprită doar de Serena Williams, în semifinale la Florida, după un meci care i-a fascinat pe iubitorii tenisului din întreaga lume. Chiar dacă nu a ieşit în prim-plan, Darren Cahill a avut un merit deosebit în prestaţiile Simonei din ultima lună. Antrenor de renume mondial, Cahill a colaborat cu Simona chiar pe perioada celor două turnee din SUA, iar rezultatele au fost excelente. Colaborarea celor doi s-a terminat imediat după eliminarea româncei de la Miami.

Plătit regeşte pentru o lună

SIMONA HALEP. Pentru cele două turnee la care a fost alături de Simona Halep, Darren Cahill a încasat 5.000 de dolari de la româncă, sumă destul de importantă în circuit, ştiut fiind faptul că salariile antrenorilor din tenis sînt destul de mici în comparaţie cu veniturile uriaşe de care au parte sportivii. Cahill a acceptat oferta Simonei de a fi antrenor doar pentru zona SUA, ba chiar a insistat că nu şi-ar fi dorit să vină şi în Europa alături de româncă, deoarece este implicat în multe alte proiecte. De altfel, nu a mai antrenat în

ADVERTISEMENT

Recomandat de Ruzici, convins de Ţiriac

SIMONA HALEP. Ideea ca Simona Halep să colaboreze cu Darren Cahill pe perioada turneelor din SUA i-a aparţinut Virginiei Ruzici, cea care îl recomandase şi pe Wim Fissette, belgianul care a antrenat-o pe Simona Halep sezonul trecut. Cahill era pe o listă cu mai multe variante propusă de Ruzici, care a insistat mereu ca numărul trei mondial să colaboreze cu tehnicieni de renume din circuit. Mai greu a fost să-l convingă pe Cahill să revină în antrenorat, în condiţiile în care în ultima perioadă australianul s-a reprofilat şi a devenit comentator şi analist pentru ESPN. Aici a intervenit Ion Ţiriac. Acesta îl cunoaşte pe Cahill încă de pe vremea cînd acesta era jucător şi îl înfrunta pe Boris Becker, antrenat chiar de Ţiriac în acea vreme. La insistenţele lui Ţiriac, australianul a acceptat să colaboreze în SUA. Cahill locuieşte în Las Vegas, alături de soţie şi cei doi copii.

El a stabilit detaliile tactice

SIMONA HALEP. Darren Cahill a colaborat foarte bine cu Victor Ioniţă, iar cei doi au discutat înainte de fiecare meci cu antrenorul Simonei în privinţa tacticii care ar trebui abordată în faţa fiecărei adversare din luna de vis din SUA. Aşa cum a dorit şi Halep, decizia finală i-a aparţinut de fiecare dată australianului. În schimb, Ioniţă s-a ocupat de tot ce înseamnă discursurile înainte de meciuri şi mobilizarea româncei. De asemenea, acesta a intervenit de fiecare dată foarte bine cînd Simona a cerut on-court coaching.

ADVERTISEMENT

De la Agassi şi Hewitt, la Simona Halep

SIMONA HALEP. Darren Cahill s-a apucat de antrenorat la sfîrşitul anilor ’90, după ce o accidentare la genunchi, din cauza căreia a avut nevoie de zece operaţii, l-a forţat să se retrafă din cariera de jucător în 1994. Primul nume important pe care l-a antrenat a fost Lleyton Hewitt, alături de care a obţinut performanţe uriaşe. L-a făcut pe australian cel mai tînăr număr unu din istoria ATP, la vîrsta de 20 de ani. Ulterior, Cahill a fost antrenorul lui Andre Agassi între 2000 şi 2006. Sub comanda lui, Agassi a devenit cel mai vîrstnic loc unu din istoria ATP, la 33 de ani. Au urmat doi ani ca antrenor de Cupa Davis al Australiei. Prin intermediul firmei de echipament sportiv care îl are sub contract, Cahill a mai colaborat cu nume importante din ATP şi WTA, ca Roger Federer, Andy Murray, Ana Ivanovic şi Fernando Ferdasco.

Victorii în circuit cu McEnroe şi Becker

SIMONA HALEP. În cariera de jucător profesionist, Darren Cahill a ajuns pînă pe locul 22 în clasamentul single şi pe locul zece la dublu. Accidentările l-au obligat să se retragă la 29 de ani, dar în acest timp a avut timp să obţină cîteva victorii uriaşe în circuit, la nume legendare din istoria sportului alb: John McEnroe, Boris Becker, Pat Cash, Guillermo Vilas, Goran Ivanisevic, Mats Wilander, Andres Gomez, Richard Krajicek, Thomas Muster.

ADVERTISEMENT