Sport

Simona Halep, în semifinale la WTA Dubai! Simo a trecut fără prea mari emoții de Ons Jabeur, scor 6-4, 6-3. Prima reacție a româncei. Video

Simona Halep s-a calificat în semifinalele turneului WTA Dubai 500! A 23-a jucătoare a lumii a învins-o în două seturi pe Ons Jabeur (locul 10 WTA), scor 6-4, 6-3.
17.02.2022 | 19:16
Simona Halep in semifinale la WTA Dubai Simo a trecut fara prea mari emotii de Ons Jabeur scor 64 63 Prima reactie a romancei Video
Simona Halep - Ons Jabeur Live video ora 17:00. Primul examen greu la Dubai. Foto: WTA Tour.com
ADVERTISEMENT
17-02-2022
17:16

Prima reacție a Simonei Halep după victoria cu Ons Jabeur

Simona Halep a comentat succesul obținut în fața lui Ons Jabeur. Românca rămâne cu picioarele pe pământ și nu se gândește încă la câștigarea turneului, pe care l-a cucerit în 2015 și 2020. Halep și Jabeur au mai fost adversare la Dubai, în 2020, când românca s-a impus cu 1-6, 6-2, 7-6(7).

„A fost un meci foarte greu. Am avut în minte și partida din 2020. Am știut că trebuie să lupt pâna la final. Tot ce trebuia să fac era să mă concentrez și m-am concentrat. Am făcut tot ce am putut pentru a o împinge în spate pentru că lovește foarte puternic.

Deocamdată e devreme să mă gândesc la trofeu. E o plăcere să joc la Dubai. Mereu am un sentiment plăcut aici. Mă bucur să joc din nou, în fața voastră, vă mulțumesc tuturor! Am o susținere extraordinară și de fiecare dată mă simt excelent aici”, a declarat Simona Halep.

 

17-02-2022
15:46

Simona Halep - Ons Jabeur 6-4, 6-3

Vezi video cele mai importante faze AICI!

6-3: Game, set și match! Simona Halep câștigă pe propriul serviciu și se califică în semifinale după un meci care a durat o oră și 20 de minute!

5-3: Ons Jabeur își câștigă serviciul și rămâne în meci.

5-2: Cinci gameuri la rând câștigate de Halep, care se îndreaptă rapid spre o nouă semifinală la Dubai!

4-2: Românca îi fură un nou serviciu lui Ons Jabeur și se apropie de câștigarea meciului!

3-2: Halep câștigă al treilea game la rând și îi ia fața adversarei pe propriul serviciu!

2-2: Break Halep! Românca restabilește egalitatea!

1-2: Simona Halep câștigă primul ei game din setul al doilea.

0-2: Tunisianca își câștigă și propriul serviciu și o pune în dificultate pe Halep.

0-1: Ons Jabeur începe cu break setul al doilea!

A început setul al doilea, cu Halep la serviciu!

6-4: Simona Halep scapă de emoții și reușește să câștige primul set pe serviciul lui Ons Jabeur!

5-4: Simona Halep pierde serviciul și Jabeur va servi pentru a trimite setul în prelungiri.

5-3: Tunisianca câștigă un game thriller și rămâne în continuare în primul set.

5-2: Românca își câștigă serviciul și se apropie de câștigarea primului set!

4-2: Halep încearcă să se desprindă spre câștigarea primului set și face un nou break!

3-2: Simona Halep își câștigă serviciul și trece din nou la conducere în primul set.

2-2: Jabeur egalează la doi după un game extrem de echilibrat.

2-1: Sportiva din Tunisia încearcă să revină și face rebreak la zero!

2-0: Început bun al româncei, care face primul break al meciului.

1-0: Halep începe în forță și câștigă pe propriul serviciu primul game!

A început primul set al confruntării dintre Simona Halep și Ons Jabeur.

17-02-2022
14:49

Meciul dintre Simona Halep și Ons Jabeur întârzie să înceapă

Programat să înceapă în jur de ora 17:00, Simona Halep și Ons Jabeur mai au de așteptat pentru a se înfrunta la Dubai. Partida dintre Jil Teichmann și Veronika Kudermetova a intrat în set decisiv, astfel că duelul pentru semifinale dintre româncă și tunisiancă va lua startul în jurul orei 17:40.

Meciul Simona Halep – Ons Jabeur are loc joi, 17 februarie, cu începere de la ora 17:00,  în cadrul sferturilor de finală ale turneului de tenis feminin de la Dubai, dotat cu 500 de puncte WTA și premii în valoare de 700.000 de dolari.

Unde se joacă meciul Simona Halep – Ons Jabeur, din sferturile de la finală ale turneului WTA de la Dubai

Întâlnirea Simona Halep – Ons Jabeur se dispută joi, 17 februarie, de la ora 17:00, în sferturile de finală ale turneului de tenis feminin de la Dubai și are loc pe Arena Centrală, acolo unde Simona a jucat și precedentele două meciuri în capitala Emiratelor Arabe Unite.

ADVERTISEMENT

Cu siguranță, vor fi mulți spectatori în tribunele de la Aviation Club Tennis Centre, locația unde se desfășoară în prezent ediția cu numărul 22 a turneului la fete, la băieți urmând a începe de luni ediția nr. 30. În Dubai se poate vorbi, cu mici excepții, de o vaccinare completă a populației, procent foarte ridicat, peste 90 la sută.

Cine transmite la TV partida Simona Halep – Ons Jabeur

Partida Simona Halep – Ons Jabeur se joacă joi, 17 februarie, de la ora 17:00, în sferturile de finală ale turneului WTA Dubai, pe terenul central de la Aviation Club Tennis Centre și este transmisă în direct și în exclusivitate pe canalul Digi Sport 2. O mai puteți urmări și intrând pe site-ul FANATIK.RO, în format LIVE VIDEO.

ADVERTISEMENT

În capitala Emiratelor Arabe Unite continuă să fie o vreme frumoasă, cu o temperatură excelentă, de 24 de grade și cu un grad de umiditate în aer ideal, de 50 la sută, condițiile cele mai bune pentru optima desfășurare a turneului și vremea va rămâne așa cel puțin pe durata următoarelor două săptămâni.

Simona Halep a avut meciuri ușoare până acum

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală după două partide lejere, câștigate cu 2-0 extrem de clar, în fața americancei Allison Riske și apoi a colegei de dublu, victimă sigură în întâlnirile directe, Gabriela Ruse, jocuri care nu pot edifica asupra momentului de formă străbătut de constănțeancă.

ADVERTISEMENT

Acesta este primul examen cu adevărat dificil, pentru că are în față o jucătoare foarte bună, extrem de agresivă și cu serviciu destul de bun, care a avansat meritat în ultimii doi ani în top 20 și care în turul anterior a demonstrat ce poate spulberând-o pe Jessica Pegula în două seturi, la scoruri severe.

Ons Jabeur e prima jucătoare arabă care a câștigat un turneu WTA

Ons Jabeur a avut un an 2021 de-a dreptul extraordinar. Victoria pe gazon la Birmingham a însemnat o bornă istorică, pentru că a fost primul succes al unei jucătoare arabe în circuitul WTA. A ajuns în sferturi la Wimbledon și a fost aproape de a prinde un loc la Turneul Campioanelor, dar a suferit o accidentare și a ratat șansa.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a reușit să câștige un turneu la începutul acestui an, la Melbourne, înainte de Australian Open, primul după mai bine de un an. Dacă Jabeur, locul 10 WTA, este singurul cap de serie, nr. 8, rămas în cursă la Dubai Halep a trebuit să experimenteze o situație cu care nu a mai fost obișnuită de la începuturile carierei, aceea de a nu avea statut de cap de serie, pentru că acum ocupă locul 22 în lume.

Cote la pariuri pentru jocul Simona Halep – Ons Jabeur

Deși tunisianca are o clasare net superioară Simonei și este cap de serie la Dubai casele de pariuri o văd pe Halep drept favorită destul de clar, la o cotă de 1,45 față de 2,75 cât a primit Ons Jabeur. Un set luat de jucătoarea de origini maghrebiene face mai mult decât victoria româncei: 1,70.

Simona și Ons Jabeur s-au întâlnit de două ori. Prima dată a fost la Beijing, în 2018, atunci tunisianca avansând în al doilea tur după ce a câștigat net primul set, 6-1 iar Halep a acuzat o accidentare și a abandonat. Al doilea meci a fost în 2020, când Simona a câștigat pentru a doua oară turneul, meciul având loc în optimi și fiind extrem de dramatic, decis la tie-break în decisiv.

ADVERTISEMENT