Sport

Simona Halep joacă în optimi la WTA Dubai cu Gabriela Ruse. S-a stabilit ora de start

Simona Halep s-a calificat fără probleme în optimi de finală la WTA Dubai, însă abia acum începe greul pentru dubla campioană de Grand Slam deoarece urmează adversari dificili.
15.02.2022 | 18:11
Simona Halep joaca in optimi la WTA Dubai cu Gabriela Ruse Sa stabilit ora de start
ADVERTISEMENT
15-02-2022
16:12

Halep - Ruse, meciul vedetă al zilei de miercuri la WTA Dubai

Simona Halep și Gabriela Ruse se vor întâlni în optimi de finală la WTA Dubai, iar organizatorii au programat întâlnirea pentru miercuri, 16 februarie, în jurul orei 18:00.

Meciul este ultimul al zilei pe terenul central, înaintea sa urmând să mai aibă loc patru partide din această fază a competiției, începând cu ora 12:00.

15-02-2022
13:00

Gabriela Ruse a eliminat-o la WTA Dubai pe a treia favorită

Gabriela Ruse (59 WTA, venită din calificări) a produs surpriza primului tur la turneul Dubai Duty Free Tennis Championships, dotat cu premii de 703.580 de dolari. Ea a eliminat-o pe a treia favorită, spaniola Paula Badosa Gibert (5 WTA, cs 3), cu 6-3, 5-7, 6-4.

Românca a avut serviciul la în setul 2 la 5-4, dar adversara a câștigat trei game-uri la rând și a dus meciul în set decisiv.

Spaniola s-a distanțat la 4-1, dar din acel moment Gabriela nu a mai pierdut niciun game până la final. Pentru româncă a fost al patrulea meci jucat în tot atâtea zile, punându-le la socoteală și pe cele 3 din calificări.

Ruse s-a calificat în turul 2, unde o va întâlni pe Simona Halep. Va fi al treilea meci direct, după ce dubla câștigătoare de titluri de Mare Șlem s-a impus, în 2021, la Transylvania Open cu 6-1, 6-2 și, în 2022, la Melbourne Summer Set 1 cu 6-2, 6-1.

La finalul meciului cu Paola Badosa, Gabriela Ruse a recunoscut că vrea să aibă aceeași dorință de victorie și în meciul din turul 2, cu Simona Halep. „Sunt foarte bucuroasă că am reușit să revin de la 1-4 în decisiv. Am știut că pot s-o fac.

Sunt pregătită pentru astfel de meciuri și, ca să ajung în Top 10, trebuie să joc și să câștig astfel de partide. Nu prea mai puteam fizic la un moment dat, răceala m-a cam doborât în ultima săptămână. Antibioticul și toate pastilele luate s-au simțit din plin.

Nu m-am gândit nicio secundă la faptul că Paula e în Top 5. Știu că jocul meu e acolo și vreau să fiu din ce în ce mai pregătită pentru a câștiga astfel de meciuri. Am crezut în șansa mea și am luptat până la capăt”, a spus Gabriela Ruse, la emisiunea Liga Digi Sport.

Mentalul cred că a contat foarte mult. În ultimul timp, am trecut prin multe situații grele. Chiar acum o săptămână am avut o intervenție la mână, nu credeam că pot să-mi revin atât de repede.

Echipa mă face să cred că am un mental extrem de puternic și că pot să revin de la orice scor. Mă antrenez zilnic foarte intens pentru astfel de meciuri. Simona a fost idolul meu și-mi doresc să o înving într-o bună zi.

Îmi doresc să am aceeași dorință de victorie cum am avut în meciul cu Badosa.  Cred în șansele mele și simt că aici îmi e locul. Voi da tot ce am mai bun și sper să fac un meci bun. Nu am absolut nicio presiune, Simona m-a învins de multe ori.

Merg pe teren cu capul sus și vom vedea ce va urma”, a declarat Gabriela Ruse, conform gsp.ro.

Fostul lider mondial a început în forță turneul din Emiratele Arabe Unite, trecând de americanca Alison Riske, scor 6-2, 6-4.

Pentru această victorie, Halep a încasat un cec de 9.000 dolari și 55 puncte în clasamentul WTA.

Adversara Simonei Halep în optimi la WTA Dubai

După startul lansat, pentru Simona Halep urmează un hop mult mai greu în optimile de finală la WTA Dubai, acolo unde va urma să o întâlnească pe învingătoarea partidei dintre Paula Badosa din Spania și Gabriela Ruse.

ADVERTISEMENT

Întâlnirea dintre Badosa, cap de serie numărul 3 și locul 5 WTA, și Ruse, jucătoare venită din calificări și poziția 59 în ierarhia mondială, este programată marți, 15 februarie, în jurul orei 12:00, fiind al doilea de pe terenul 1.

Simona Halep și Paula Badosa, în vârstă de 24 de ani, nu s-au mai întâlnit până acum în circuitul WTA, în ciuda faptului că iberica a crescut foarte mult în ultima perioadă. Badosa are trei titluri în palmares, anul trecut la Belgrad și Indian Wells și în startul acestui sezon la Sydney.

ADVERTISEMENT

Halep, victorii facile cu Ruse

În ceea ce privește directele cu prietena Gabriela Ruse, Halep conduce cu 2-0. Au fost două victorii extrem de clare: 6-1, 6-2, anul trecut în primul tur la Transylvania Open de la Cluj-Napoca, și 6-2, 6-1, anul acesta în turul secund la Melbourne Summer Set.

În cazul în care va atinge faza sferturilor de finală, Simona Halep ar urma să o întâlnească, cel mai probabil, pe tunisianca Ons Jabeur, a opta favorită a competiției și locul 10 WTA.

ADVERTISEMENT

Dacă va ajunge în semifinale, campioana noastră ar putea să dea peste principala favorită a turneului, Aryna Sabalenka din Belarus, sau peste poloneza Iga Swiatek, cap de serie numărul 8 și semifinalistă la Australian Open.

Programul Simonei după Dubai

Halep a câștigat de două ori turneul de la Dubai. Prima dată în 2015, după o finală în două seturi cu Karolina Pliskova, scor 6-4, 7-6 (4), și a doua oară în 2020, după un meci intens cu Elena Rybakina din Kazahstan, scor 3-6, 6-3, 7-6 (5).

ADVERTISEMENT

După turneul de la Dubai, Simona Halep va rămâne în zona Golfului și va participa în perioada 21-27 februarie la WTA Doha, din capitala Qatarului, competiție pe care a câștigat-o în 2014 după o finală cu Angelique Kerber.

Apoi, ea va trece Oceanul pentru turneele din Statele Unite ale Americii. Va juca mai întâi la Indian Wells (9-20 martie). apoi la Miami (22 martie – 3 aprilie), pentru ca în perioada 4-10 aprilie să participe în  premieră la WTA Charleston.

ADVERTISEMENT