Sport

Simona Halep părăsește top 10 WTA după 7 ani: “Problemele medicale m-au scos!”

Simona Halep părăsește top 10 WTA după o pauză de 7 ani. Românca a stat timp de 373 de săptămâni consecutive în topul ierarhiei mondiale, însă problemele medicale i-au cauzat multe probleme.
10.08.2021 | 16:41
Simona Halep paraseste top 10 WTA dupa 7 ani Problemele medicale mau scos
ADVERTISEMENT

Pentru Simona Halep, anul 2021 este unul dintre cele mai dificile ale carierei. Românca s-a confruntat cu o accidentare serioasă la gambă care a forțat-o să se retragă de la Jocurile Olimpice de la Tokyo, care reprezentau un obiectiv primordial în cariera sportivei.

Simona Halep părăsește top 10 WTA după 7 ani! A ratat turneele de la Roland Garros și Wimbledon

Mai mult, Simona Halep a făcut pauză trei luni, revenind la antrenamente în urmă cu câteva zile, înainte de turneul de la Montreal. Astfel, fostul lider mondial a ratat turneele de la Roland Garros și Wimbledon, acolo unde venea din postură de campioană en-titre.

ADVERTISEMENT

După o pauză de 7 ani, Simona Halep a ieșit din top 10 WTA. De pe data de 9 august, campioana noastră este pe locul 13 în ierarhia mondială, cu 3925 de puncte, coborând trei locuri în ierarhie.

373 de săptămâni consecutive în top 10!

Au fost 373 de săptămâni consecutive pentru Simona Halep în topul ierarhiei mondiale. Pe 27 ianuarie 2014, Simo a făcut pasul în elită și până pe data de 9 august a rămas între cele mai bune 10 jucătoare ale lumii.

ADVERTISEMENT

Simona Halep își pregătește însă, revenirea. Ea este la Montreal, acolo unde va juca primul meci după aproape trei luni de pauză. Românca spune că problemele medicale au scos-o din top, altfel ar fi rămas în top 10:

“Din nefericire, problemele medicale m-au scos pentru că nu am putut evolua”

“Sunt foarte mândră că am reușit să fiu atât de multă vreme în top 10. Din nefericire, problemele medicale m-au scos pentru că nu am putut evolua. Nu sunt tristă sau dezamăgită, dar privesc totul ca pe o nouă provocare”.

ADVERTISEMENT

Competiția de la Montreal este una dintre preferatele Simonei Halep. Campioana noastră s-a impus în 2016 și 2018, reușind să ajungă până în ultimul act și în anul 2015. Chiar dacă a ieșit din top 10 WTA, Halep este cap de serie 6 la acest turneu.

Revine la Montreal: “Am stat 3 luni departe de teren, m-am bucurat de timpul petrecut acasă”

Românca va evolua direct în turul doi al competiției cu învingătoarea din duelul Danielle Collins – Jil Teichmann. Cu toate acestea, Halep susține că nu are presiune și nici așteptări la revenirea după 3 luni pe teren:

ADVERTISEMENT

“Sunt departe de nivelul meu, nu am așteptări. Am stat 3 luni departe de teren, m-am bucurat de timpul petrecut acasă. Nu a mai contat nimic decât să îmi revin după accidentare. Nu mai simt niciun fel de presiune”.

“Este imposibil să mai joc 10 ani, asta este sigur”

Pe data de 27 septembrie, Simona Halep împlinește 30 de ani. Fiind întrebată de jurnaliștii de la Montreal dacă va juca până la 40 de ani ca și Roger Federer, Simo a dat un răspuns categoric:

“Este imposibil să mai joc 10 ani, asta este sigur. Este inspirațional că Federer sau Serena Williams pot evolua în top la această vârstă. Mă simt tânără în comparație cu ei, dar bătrână pe lângă adolescentele de 17-18 ani care lovesc puternic”, a spus Halep.

Simona Halep speră să mai aibă o șansă de a evolua la Jocurile Olimpice după ce a ratat edițiile de la Rio și Tokyo. Visul româncei este să obțină o medalie olimpică și se poate îndeplini la Paris, peste 3 ani.

  • 2017 este anul în care Simona Halep a urcat pe primul loc în clasamentul WTA
  • 63 de săptămâni a fost Simona Halep lider mondial
  • 22 de titluri WTA a câștigat Simona Halep în carieră

 

ADVERTISEMENT