Sporturi

Simona Halep participă la un turneu caritabil la Adelaide! Sportiva se implică în strângerea de fonduri pentru dezvoltarea zonelor defavorizate din Australia

20.12.2019 | 11:11
Simona Halep participa la un turneu caritabil la Adelaide Sportiva se implica in strangerea de fonduri pentru dezvoltarea zonelor defavorizate din Australia
ADVERTISEMENT

Simona Halep participă, cu o zi înaintea debutul competiției de la Adelaide, prima la care și-a anunțat prezența în noul sezon, la un mini-turneu caritabil. Alături de Angelique Kerber, sportiva din România va intra pe teren pentru a strânge fonduri pentru o fundație din Australia, care ajută sportivii aflați în zone defavorizate ale țării.

Simona Halep, meci caritabil înainte de Adelaide

Turneul de la Adeilaide, ce se va desfășura în premieră în acest an, este programat în perioada 13 – 20 ianuarie. Nou-înființata competiție este prima la care Simona Halep și-a anunțat prezența în noul sezon și, cu o zi înaintea startului oficial, sportiva clasată pe locul patru în ierarhia WTA va participa la un mini-turneu caritabil.

ADVERTISEMENT

Alături de Angelique Kerber, dar și de alți invitați, Simona Halep va juca mai multe meciuri demonstrative pentru strângere de fonduri. Evenimentul este organizat de o organizație caritabilă din Australia, care se implică în dezvoltarea, din punct de vedere sportiv, a zonelor defavorizate din sudul țării.

Un bilet de accest în arena unde va juca Halep costă 260 de dolari, iar toate încasările vor merge către „Australian Tennis Fundation”.

ADVERTISEMENT

Meciurile amicale se vor juca duminică seară, cu o zi înaintea startului oficial al turneului de la Adelaide, care propune atât un tablou masculin, cât și o probă a sportivelor din circuitul WTA.

Simona Halep începe anul pe locul patru

După un 2019 în care a cucerit un singur trofeu, dar cu o însemnătate uriașă, la Wimbledon, Simona Halep a încheiat sezonul pe locul patru în circuitul WTA, în spatele câștigătoarei de la Turneul Campioanelor, Ashleigh Barty, Karolinei Pliskova și a niponei Naomi Osaka.

ADVERTISEMENT

Dacă o clasare pe locul secund pare abordabilă pentru Halep în primele luni din noul sezon, diferența față de Pliskova fiind de 478 de puncte, o revenire în vârful ierarhiei este, cel puțin deocamdată, greu de atins.

Ashleigh Barty, cu titluri în 2019 la Roland Garros și Turneul Campioanelor, are un avans de peste 2.300 de puncte față de Simona Halep. Australianca are de apărat un sfert de finală la primul turneu de Grand Slam al anului, în timp ce Simona s-a oprit cu un tur înainte, după înfrângerea suferită în fața Serenei Williams.

ADVERTISEMENT