Sporturi

Simona Halep, pasibilă de amenzi drastice în circuitul WTA! Câți bani plătește dacă se mai retrage de la turnee

11.04.2021 | 12:56
Simona Halep pasibila de amenzi drastice in circuitul WTA Cati bani plateste daca se mai retrage de la turnee
ADVERTISEMENT

Racheta numărul 1 a României, Simona Halep, a intrat sub lupa oficialilor WTA din cauza numeroaselor retrageri de la turneele din circuitul mondial.

Sportiva din România nu s-a prezentat în acest sezon la turneele de la Dubai și Doha, iar la Miami a fost nevoită să abandoneze din cauza problemelor medicale.

ADVERTISEMENT

Recent, Simona Halep a anunțat că tot din cauza problemelor fizice nu va participa nici la întâlnirea din barajul de menținere în Grupa Mondială din Billie Jean King Cup (fosta Fed Cup).

Ce prevede regulamentul WTA în cazul retragerilor repetitive din turnee

Din cauza numeroaselor retrageri din turneele din circuitul mondial, Simona Halep riscă să plătească amenzi de zeci de mii de euro, conform regulamentului WTA.

ADVERTISEMENT

Acesta prevede că ”O jucătoare se poate retrage din proba de simplu a unui turneu fără a primi amendă pentru retragere târzie, cu condiția ca WTA să fie anunțată înainte de începerea primului meci al jucătoarei de pe tabloul principal. O sportivă are dreptul la două retrageri scuzabile într-un sezon competițional”.

În acest moment Simonei Halep i se contabilizează doar abandonul de la turneul de la Miami însă, eventuale abandonuri la oricare din următoarele evenimente din calendarul WTA, va duce la inevitabil la amendarea sportivei din România.

ADVERTISEMENT

Regulamentul WTA prevede amenzi de 5.000 de dolari pentru retragerea din turneele WTA 250, 7.500 de dolari pentru turneele WTA 500 și 10.000 de dolari pentru turneele WTA 1000. În cazul unei retrageri de la un turneu de tip WTA 1000 Mandatory amenda se ridică la 20.000 de dolari.

Emoții pentru participarea la viitoarele turnee

În perioada următoare, Simona Halep ar trebui să participe la turneul WTA 500 de la Stuttgart, însă prezența în Germania este condiționată de recuperarea fizică.

ADVERTISEMENT

Programul Simonei Halep mai prevede participarea la alte două evenimente importante din circuitul mondial. În perioada 29 aprilie – 8 mai românca intenționează să joace la Mutua Madrid Open, turneul patronat de Ion Țiric, iar în perioada 10-16 mai, Halep ar urma să joace la turneul de la Roma, unde este obligată să-și apere titlul din 2020 pentru a nu pierde puncte prețioase în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT