Simona Halep

Simona Halep, pe coperta uneia dintre cele mai importante reviste de tenis din lume!

10.01.2019 | 09:03
Simona Halep pe coperta uneia dintre cele mai importante reviste de tenis din lume

Simona Halep, pe coperta uneia dintre cele mai importante reviste de tenis din lume. Numărul din ianuarie al revistei “Experience”, editată în SUA de fostul mare jucător Cliff Drysdale, o are ca vedetă principală chiar pe româncă. “Dorință pentru victorie și disciplină pentru succes”, este titlul de pe coperta revistei, sub fotografia Simonei Halep.

Articolul despre liderul mondial vine într-un moment destul de neașteptat, mai ales că revista Experience a încercat de-a lungul anilor să își aleagă numai sportivi aflați în mare formă pentru articolul de copertă. Deși este în continuare pe primul loc WTA, Simona Halep nu traversează cel mai bun moment al carierei. Nu a mai bătut pe nimeni din luna august, iar 2019 a început cu multe semne de întrebare.

Simona Halep, pe coperta uneia dintre cele mai importante reviste de tenis din lume
Simona Halep, pe coperta uneia dintre cele mai importante reviste de tenis din lume. Românca, așteptată să zâmbească din nou în ianuarie

Simona Halep, pe coperta uneia dintre cele mai importante reviste de tenis din lume! Cine este Cliff Drysdale, cel care a editat revista

Cliff Drysdale, cel care editează revista Experience a fost unul dintre cei mai importanți jucători la mijlocul anilor ’60 și începutul anilor ’70. Născut în Africa de Sud, Drysdale a fost al patrulea jucător al lumii în 1965, conform topului realizat de Lance Tingay, cel de care se ținea cont până la introducerea clasamentului ATP. În acel an juca și finala de la US Open, cea mai bună performanță a carierei. Drysdale mai are două semifinale la Roland Garros (1965 și 1966), două la Wimbledon (1965 și 1966), plus un sfert de finală la Australian Open (1971).

După retragere, în 1980, s-a stabilit în Texas, SUA, și a devenit o voce foarte importantă în lumea tenisului, cu păreri foarte apreciate. În 1998 a primit premiul William M. Johnston din partea USTA pentru contribuția în tenis, iar în 2013 a fost inclus în Hall of Fame. Ajuns la 77 de ani, Cliff Drysdale rămâne foarte activ în lumea tenisului, atât cel masculin, cât și cel feminin.