Sporturi

Simona Halep, pe lista participantelor de la Australian Open 2019! Alte cinci românce sunt direct acceptate pe tabloul principal

05.12.2018 | 12:30
Simona Halep pe lista participantelor de la Australian Open 2019 Alte cinci romance sunt direct acceptate pe tabloul principal

Simona Halep este pe lista participantelor de la Australian Open 2019! Simona Halep, liderul mondial din WTA, se află la cârma listei participantelor la primul turneu de Grand Slam al anului, Australian Open 2019, competiţie organizată la Melbourne, acolo unde sportiva noastră a ajuns anul trecut până în ultimul act al întrecerii. Pe lângă românca din fruntea clasamentului, prezente vor mai fi germanca Angelique Kerber şi daneza Caroline Wozniacki, deţinătoarea titlului. Turneul se va desfăşura în perioada 14-27 ianuarie.

Din partea României, Simona Halep, locul I WTA, finalista ediţiei trecute, Monica Buzărnescu, locul 24 WTA, Irina-Camelia Begu, locul 67 WTA, Ana Bogdan, locul 76 WTA, Sorana Cîrstea, locul 85 WTA, şi Monica Niculescu, locul 100 WTA, sunt jucătoarele direct acceptate pe tabloul principal de simplu la primul turneu de Grand Slam din 2019, Australian Open.

Simona Halep este în fruntea listei participantelor la primul turneu de Grand Slam al anului

Constănţeanca în vârstă de 27 de ani urmează să fie desemnată principala favorită pentru al cincilea Grand Slam consecutiv. Pentru campioana en-titre din Melbourne va fi primul turneu de Grand Slam în această postură, dar şi primul după ce a dezvăluit că suferă de artrită reumatoidă. Toate jucătoarele din top 100 apar pe lista acceptatelor direct pentru Australian Open, iar trei jucătoare au beneficiat de ”clasamentul special”: elveţianca Timea Bacsinszky (23), germanca Laura Siegemund (32) şi americanca Bethanie Mattek-Sands (90), din cauza accidentărilor suferite în ultima vreme.

Dintre numele aşteptate cu sufletul la gură la Melbourne nu lipsesc Serena Williams, locul 16 WTA, care nu a jucat anul acesta, şi Maria Şarapova, locul 29 WTA. În proba de simplu masculin, România va fi reprezentată doar de arădeanul Marius Copil, locul 60 ATP, care a anunţat că are obiective măreţe pentru sezonul viitor, după ce anul acesta a ajuns în finala de la Basel pe care a disputat-o împotriva marelui Roger Federer. Australian Open se va desfăşura între 14 şi 27 ianuarie.