Simona Halep, la un pas de a intra în topul celor mai bune 10 jucătoare din istorie

Irina Aldea   
in Simona Halep
27/03/2018, 15:43
Simona Halep, la un pas de a intra în topul celor mai bune 10 jucătoare din istorie

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Eliminarea Carolinei Wozniacki de la turneul din Florida a fost o veste bună pentru Simona Halep, astfel românca va rămâne în vârful ierarhiei mondiale cel puţin până pe 14 mai, când se încheie turneul de la Madrid. Simona va aduna 27 de săptămâni petrecute pe primul loc în topul WTA şi va ajunge pe locul 13 în istorie la acest capitol.

Simona Halep le va depăşi astfel pe Dinara Safina, cu 26 de săptămâni şi Maria Şarapova cu 21 de săptămâni. Pentru a intra în top 10, sportiva noastră trebuie să le întreacă pe Angelique Kerber (34), Amelie Mauresmo (39) şi Victoria Azarenka (51). Simona a arătat dintotdeauna că jocul ei se potriveşte pe zgură, din acest punct de vedere este foarte posibil ca românca să intre sezonul acesta în top 10.

Simona Halep, perioadă de foc 

În 2018, Simona Halep are 19 victorii şi 3 înfrângeri şi aşteaptă sezonul de zgură, suprafaţa ei preferată. Urmatorul turneu pentru Halep va fi cel de la Stuttgart, în periaoda 23-29 aprilie. Simona Halep va participa şi la FED Cup înainte de Stuttgart, în partida României contra Elveţiei, de la Cluj, ce va avea loc în perioada 21-22 aprilie. Meciul contează pentru promovarea în Grupa Mondiala 1. Simona Halep se află pe primul loc al clasamentului WTA, cu 8.140 de puncte. Ea are un avantaj consistent, 1.350 de puncte, faţă de ocupanta locului 2, Caroline Wozniacki.

Închide ×