Sporturi

Simona Halep pierde puncte în clasmentul WTA! Cât se poate apropia Wozniacki

31.07.2018 | 14:51
Simona Halep pierde puncte in clasmentul WTA Cat se poate apropia Wozniacki
ADVERTISEMENT

Simona Halep pierde puncte în clasamentul WTA! Liderul mondial a început această săptămână cu un avantaj liniștitor, de 911 puncte, față de a doua clasată, Caroline Wozniacki. Deși nici una dintre ele nu a jucat săptămâna trecută, avansul româncei a crescut. Asta pentru că Wozniacki a pierdut punctele de la Bastad 2017, unde nu a mai participat. De altfel, turneul a fost desființat și mutat la Moscova.

În această săptămână vine rândul românce. Avansul Simonei Halep în ierarhia WTA scade tocmai pentru că aceasta a decis să facă o schimbare importantă de program. Nu mai participă la Washington, turneu care se desfășoară în această perioadă. Anul trecut a fost nemulțumită de modul în care au tratat-o organizatorii și a decis scoată turneul din categoria WTA International din programul pe 2018.

ADVERTISEMENT

Simona Halep pierde puncte în clasamentul WTA. Dar va fi lider şi pe 6 august

Deși este un turneu bine mediatizat, cu multe jucătoare de top, WTA Washington este doar în categoria International, iar Simona Halep, care anul trecut abandona în turul 3, nu pierde un număr foarte mare de puncte. Pe 6 august, la următoarea actualizare a clasamentului, va avea 7511 puncte, cu 60 mai puține decât în această săptămână. Dar Simona Halep rămâne pe locul 1 WTA.

Ana Bogdan este singura româncă de la Washington

Astfel, avantajul pe care Simona Halep îl păstrează în fața lui Wozniacki va fi de 851 de puncte. Doar că și acesta, la rândul lui, poate suferi o nouă scădere. Asta pentru că daneza a fost convinsă de organizatori să meargă la Washington în acest an, turneu pe care l-a sărit în 2017. Este favorită numărul 1, la o competiție la care participă, însă, și alte jucătoare de top. Ca Sloane Stephens sau Naomi Osaka. Avem și o româncă pe tabloul principal, este vorba despre Ana Bogdan, care o va înfrunta pe Ekaterina Makarova.

ADVERTISEMENT

Caroline Wozniacki scade diferenţa faţă de Simona Halep, în cazul în care se impune la Washington, la doar 671 de puncte. Ceea ce ar pune o presiune suplimentară pe jucătoarea din România înainte de US Open Series, într-o perioadă în care se pun foarte multe puncte în joc la Rogers Cup, Cincinnati şi, mai ales, US Open. În primul tur la Washington, miercuri dimineaţă, în jurul orei 03:00, Wozniacki o înfruntă pe Anhelina Kalinina, Ucraina, locul 143 WTA.

Halep nu vrea la Washington, dar merge la New Heaven

Simona Halep îşi poate recupera punctele pierdute în WTA. În locul turneului de la Washington, românca a decis să revină la una dintre competiţiile sale de suflet, New Heaven, acolo unde reuşea să se impună în 2013. Este tot un turneu din categoria WTA International, la care Simona nu are puncte de apărat. În plus, este puţin probabil ca Wozniacki să meargă şi ea la turneul din Conetticut, deoarece ar însemna un program prea solicitant, cu patru turnee înainte de US Open.

ADVERTISEMENT
Simona Halep pierde puncte în clasamentul WTA
Decizia Simonei Halep de a participa la New Heaven a fost primită cu mult entuziasm de organizatori.

Aflată acum într-o vacanţă exotică, Simona Halep pierde puncte în clasamentul WTA în această săptămână. Dar este gata să revină în forţă, o dată cu Rogers Cup, competiţie care va debuta luni. De altfel, românca este aşteptată vineri, de la ora 18:00, la un antrenament cu public la Montreal. Liderul mondial are foarte mulţi fani în Canada, iar organizatorii vor să profite.