Simona Halep

Simona Halep pierde teren în WTA! Mai poate spera la locul 1 abia în septembrie!

16.05.2019 | 21:54
Simona Halep pierde teren in WTA Mai poate spera la locul 1 abia in septembrie
ADVERTISEMENT

Simona Halep a fost eliminată în turul 2 la Roma, de Marketa Vondrousova, scor 6-2, 5-7, 3-6, eșec care o va costa pe româncă și în clasamentul WTA. Aceasta avea de apărat finala de anul trecut, astfel că va începe săptămâna viitoare cu un minus consistent. La actualizarea de luni, Simona va avea 584 de puncte mai puține, deci va rămâne cu doar 5.533.

Eșecul de la Roma o poate costa pe Simona Halep ieșirea de pe podiumul WTA. Poate fi depășită de Kiki Bertens, în cazul în care olandeza ajunge în finala competiției. Tot de un acces în ultimul act ar avea nevoie și Petra Kvitova, în vreme ce Karolina Pliskova ar fi nevoită să câștige competiția. Astfel, două dintre cele trei o pot depăși, ceea ce înseamnă că Halep poate fi trimisă pe patru.

ADVERTISEMENT

De asemenea, distanța față de prima clasată, Naomi Osaka, va crește chiar mai mult după turneul de la Roma. Asta pentru că nipona nu avea puncte de apărat și, după ce s-a calificat în sferturile de finală, cu victorii joi la Cibulkova și  Buzărnescu, va ajunge la minimum 6486 de puncte începând de luni. Astfel, distanța dintre Osaka și Halep va fi de minimum 947. Dacă Osaka se va impune la Roma, va ajunge la 7.196. Ar însemna un avantaj de 1.663 de puncte pentru ea în fața Simonei.

Naomi Osaka, doar 32 de puncte de apărat la turneele din SUA, înainte de US Open

Indiferent că este vor fi 947 de puncte sau se va ajunge la 1.663, este clar că Simona Halep nu mai poate nici măcar să spere la primul loc înainte de Wimbledon. Chiar în cel mai roz scenariu pentru româncă, în care ea se impune la Roland Garros, iar Osaka ar fi eliminată din primul tur, diferența nu ar scădea prea mult. Doar 130 de puncte, atâtea câte are de apărat nipona din 2019. Cum Simona are de apărat 2000 de puncte, ea nu poate urca peste cele 5.533 pe care le are acum.

ADVERTISEMENT

Astfel, în cel mai bun scenariu pentru ea, Simona Halep poate fi la 817 puncte de Osaka. Asta dacă ea se impune la French Open, iar nipona nu mai câștigă nimic. Mai mult, chiar dacă se impune la Birmingham, unde ar lua 480 de puncte, iar Osaka nu mai câștigă niciun meci până la Wimbledon, tot japoneza ar fi peste Halep. Ea are de apărat doar 165 de puncte din turneele premergătoare Slamului pe iarbă.

Cum Simona Halep nu este o jucătoare redutabilă pe iarbă, este puțin probabil ca ea să poată recupera diferența față de Osaka la Wimbledon. Ambele jucătoare au fost eliminate în turul 3 în 2018, deci nu au prea mare presiune din perspectiva punctelor de apărat.

ADVERTISEMENT

Prima șansă pentru Halep la locul 1 WTA poate apărea abia la US Open!

Apoi, în turneele din SUA, care precedă US Open, Naomi Osaka are din nou avantaj. Are de apărat doar 32 de puncte! Față de 1485 de puncte, câte are de apărat Simona Halep. Astfel, prima perspectivă reală pentru Halep de a mai urca pe primul loc ar putea apărea după US Open 2019, în septembrie. Acolo unde românca nu are de apărat puncte, în vreme ce Osaka pune la bătaie cele 2000 câștigate anul trecut. Doar că rămâne de văzut dacă Halep va păstra distanța cât de cât strânsă până atunci față de primul loc.

Tags: