Sporturi

Simona Halep poate continua forma excelentă din 2020! Performanţe notabile la Indian Wells, unul dintre turneele preferate ale româncei

03.03.2020 | 16:00
Simona Halep poate continua forma excelenta din 2020 Performante notabile la Indian Wells unul dintre turneele preferate ale romancei
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine săptămâna viitoare în turneele WTA, chiar în circuitul american cu Indian Wells şi Miami. În California se simte excelent, fiind una dintre competiţiile preferate ale româncei.

Simona Halep poate continua forma excelentă din 2020! Indian Wells, unul dintre turneele preferate

Pe 11 martie începe turneul de la Indian Wells, acolo unde Simona Halep va fi cap de serie numărul 2. Cel mai probabil, românca va intra în competiţie abia în weekend-ul 14-15 martie, din turul secund. Iar din 2014, de când a urcat în top 10, Simona are rezultate notabile în California!

ADVERTISEMENT

A jucat o semifinală chiar în acel an, pierdută surprinzător în faţa Agăi Radwanska, dar şi-a luat revanşa în 2015 când a avut o revenire formidabilă în faţa sârboaicei Jelena Jankovic, pe care a reuşit s-o învingă în decisiv. A mai făcut o semifinală şi în 2018 la turneul considerat, neoficial, al 5-lea de Mare Şlem din circuit.

Indian Wells a devenit în scurt timp unul dintre competiţiile favorite ale Simonei Halep, declarând mereu că se simte extraordinar pe hardul lent din California. De altfel, Halep are un procentaj de victorii de 75% la Indian Wells, la un singur procent sub preferatul Roland Garros, unde are 3 finale, dintre care una câştigată!

ADVERTISEMENT

În rest, mai sunt doar două competiţii în circuitul WTA unde Simo are performanţe mai bune. Madrid Open, turneul patronat de Ion Ţiriac, a fost câştigat de două ori de Simona, în 2016 şi 2017, dar mai are şi două finale, în 2014 şi 2019. Cu amendamentul că Madrid se dispută pe zgură, suprafaţa favorită.

Halep a mai avut rezultate excelente la Openul Canadei, disputat în Montreal şi Toronto, cu două turnee câştigate, dar şi cu o finală. De asemenea, şi în Fed Cup are un procent de 80% victorii, la fel ca la Madrid şi în Canada.

ADVERTISEMENT

Performanţele Simonei Halep la Indian Wells

  • 2014, semifinală, pierdută cu Agnieszka Radwanska
  • 2015, câştigătoare, finală cu Jelena Jankovic
  • 2016, sfert de finală, pierdut cu Serena Williams
  • 2017, tur 3, învinsă de Kristina Mladenovic
  • 2018, semifinală, învinsă de Naomi Osaka
  • 2019, optimi, învinsă de Marketa Vondrousova
    Procentaj victorii: 75%

Nicio finală la Miami Open

În schimb, la Miami, Simona Halep nu are acelaşi randament excelent. Nu a reuşit nicio finală în carieră, dar a jucat de două ori în semifinale. În 2015 a fost învinsă de legendara Serena Williams după un meci captivant, în timp ce anul trecut a fost eliminată de Karolina Pliskova după un duel parcă cedat de Simona decât câştigat de cehoaică.

ADVERTISEMENT

Randamentul mai slab al lui Halep vine şi pentru că turneele Indian Wells şi Miami sunt legate, românca acumulând o stare de oboseală din cauza suprafeţelor dure şi efortului peste medie faţă de celelalte jucătoare de forţă din circuitul feminin.

Chiar şi aşa, procentajul de 71% de victorii de la Miami este peste media Simonei în turneele de hard. Până acum, în carieră, Halep are 67% victorii din peste 200 de meciuri disputate pe această suprafaţă.

Rezultatele Simonei Halep la Miami

  • 2014, nu a participat
  • 2015, semifinală, pierdută cu Serena Williams
  • 2016, sfert de finală, învinsă de Timea Basinszky
  • 2017, sfert de finală, învinsă de Johanna Konta
  • 2018, tur 3, pierdut cu Agnieszka Radwanska
  • 2019, semifinală, învinsă de Karolina Pliskova
    Procentaj victorii: 71%

Simona Halep joacă şi la WTA Charleston?!

Simona Halep şi-a anunţat prezenţa şi la turneul de la Charleston, imediat după Miami Open, între 6 şi 12 aprilie. Simona ar putea participa în premieră pe zgura verde din Statele Unite ale Americii, înainte de sezonul de zgură cu Stuttgart, Madrid, Roma şi Roland Garros.

Totuşi, aşa cum ne-a obişnuit, Simona s-ar putea retrage de la Charleston, dacă va avansa în fazele superioare de la Indian Wells şi Miami şi va acumula o stare de oboseală. La fel s-a întâmplat în acest an după Dubai, când şi-a anunţat retragerea de la Doha din cauza unei mici accidentări, înainte de finala câştigată cu Elena Rybakina.

ADVERTISEMENT
Tags: