Simona Halep

Simona Halep poate încheia anul pe locul 2 WTA după Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Românca are nevoie de un parcurs perfect

25.10.2019 | 17:55
Simona Halep poate incheia anul pe locul 2 WTA dupa Turneul Campioanelor de la Shenzhen Romanca are nevoie de un parcurs perfect
ADVERTISEMENT

Simona Halep poate urca pe locul 2 în clasamentul WTA după Turneul Campioanelor de la Shenzhen, competiție care se va desfășura în perioada 27 octombrie – 3 noiembrie. Pentru această performanță, campioana de la Wimbledon are nevoie de un parcurs perfect în China.

Simona Halep poate încheia anul pe locul 2 WTA după Turneul Campioanelor de la Shenzhen

După un sezon de toamnă în care accidentările i-au afectat parcursul la turneele asiatice, Simona Halep poate încheia anul competițional 2019 în spatele liderului mondial. În acest sens, cea mai mare jucătoare de tenis din istoria României trebuie să bată tot la Turneul Campioanelor de la Shenzhen. Înainte de startul Turneului Campioanelor, Simona Halep ocupă locul 5 WTA. Cu un titlu la Shenzhen, câștigat cu trei victorii în grupă, românca va termina anul pe poziția secundă. Reversul medaliei, dacă Simona va pierde toate meciurile din grupe, poate cădea până pe poziția a șaptea în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Simona Halep are avantajul că nu a participat în ediția din 2018 a Turneului Campioanelor, găzduită atunci de Singapore. În aceste condiții, românca de 28 de ani nu are niciun punct de apărat. Cu victorii pe linie în China, Simona ar strânge 1500 de puncte, care se vor adăugat celor 4962 pe care ea la are deja în clasamentul general.

Distribuția punctelor la Turneul Campioanelor de la Shenzhen:

  • Victoria în grupe: 250 de puncte
  • Eșecul în grupe: 125 de puncte
  • Calificarea în semifinale: numărul punctelor acumulate în grupe (maxim 750)
  • Calificarea în finală: punctele acumulate în grupe + 330 de puncte
  • Câștigarea trofeului: punctele acumulate în grupe + 750 de puncte
ADVERTISEMENT

Ashleigh Barty, favorită să încheie anul pe locul 1 WTA

Actualul lider WTA, Ashleigh Barty, va intra intra la Turneul Campioanelor cu 6.476 de puncte, la distanță consistentă de numărul 2 Karolina Pliskova și numărul 3 Naomi Osaka – care au 5.315, respectiv 5.246 de puncte. Chiar dacă Barty nu câștigă niciunul din meciurile sale în grupă, Pliskova și Osaka vor trebui să câștige cel puțin titlul – și asta depinde în continuare de alte rezultate – pentru a o depăși pe australiancă.

Top 8 WTA înainte de Turneul Campioanelor:

  1. Ashleigh Barty 6.476 puncte
  2. Karolina Pliskova 5.315 puncte
  3. Naomi Osaka 5.246 puncte
  4. Bianca Andreescu 4.971 puncte
  5. Simona Halep 4.962 puncte
  6. Petra Kvitova 4.401 puncte
  7. Belinda Bencic 4120 puncte
  8. Elina Svitolina 3.995 puncte 
ADVERTISEMENT

Simona Halep va evolua în Grupa Violet de la Turneul Campioanelor de la Shenzhen cu Bianca Andreescu, Elina Svitolina și Karolina Pliskova. Simona Halep – Bianca Andreescu, meciul de debut al româncei la Shenzehe, este programat luni, de la 15:00 Va fi primul meci în circuitul WTA dintre cele două campioane de la Wimbledon, respectiv US Open.