Simona Halep

Simona Halep poate pierde locul 2 WTA după eliminarea de la Dubai! Cine o poate depăși

21.02.2019 | 21:54
Simona Halep poate pierde locul 2 WTA dupa eliminarea de la Dubai Cine o poate depasi

Jucătoarea de tenis Simona Halep poate pierde locul 2 WTA după ce a fost eliminată de Belinda Bencic în sferturile de finală ale turneului de categorie Premier 5 de la Dubai. Românca ar fi fost sigură de poziția sa în clasamentul ce va fi dat publicității luni dacă ar fi ajuns în finala competiției din capitala Emiratelor Arabe Unite.

Cu gândul la revenirea pe prima poziție în ierahia tenisului feminin, Simona Halep tremură în acest moment și pentru locul de pe treapta a doua. Ea a pierdut în fața Belindei Bencic într-un meci în care a fost extrem de obosită și a acuzat dureri la tendonul de la piciorul stâng.

Simona Halep lovește cu reverul în timpul meciului cu Belinda Bencic
Simona Halep lovește cu reverul în timpul meciului cu Belinda Bencic

Simona Halep poate pierde locul 2 WTA după eliminarea de la Dubai

După eliminarea din sferturile de finală de la turneul de categorie Premier 5, Simona Halep poate pierde și locul 2 în clasamentul WTA. Jucătoare care îi amenință poziția este Petra Kvitova, care va juca vineri, de la ora 15:00, în semifinale, cu taiwaneza Su-Wei Hsieh. O victorie nu ar fi de ajuns pentru cehoaică să urce imediat în spatele liderului Naomi Osaka, Kvitova având nevoie pentru a o depăși pe Halep să câștige competiția din Emiratele Arabe Unite.

În acest moment, clasamentul este condus de Naomi Osaka, cu 6.871 de puncte, urmată de Simona Halep, cu 5.727 de puncte, și Petra Kvitova, cu 5.370 de puncte. Dacă va pierde finala de la Dubai, cehoiaca va ajunge la 5.605, însă dacă va câștiga turneul din Emiratele Arabe Unite va acumula 5.920 de puncte și va urca pe poziția secundă a ierarhie WTA.

Simona Halep a fost criticată de o parte din fani pe rețelele de socializare pentru jocul prestat în întâlnirea cu Belinda Bencic. Pentru româncă va urma o scurtă vacanță după care va merge la turneele din Statele Unite ale Americii, primul pe listă fiind Indian Wells.

Tags: