Sporturi

Simona Halep, posibil duel cu Mihaela Buzărnescu în turul 2 la Miami. Dominație totală în fața româncelor, cu o singură excepție

24.03.2021 | 14:29
Simona Halep posibil duel cu Mihaela Buzarnescu in turul 2 la Miami Dominatie totala in fata romancelor cu o singura exceptie
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine în circuit la WTA Miami, după o pauză de mai bine de o lună. Are un traseu foarte complicat spre primul ei titlu în Florida. Care ar putea începe chiar contra unei românce. Are bye în runda inaugurală, iar în turul 2 joacă împotriva câștigătoarei dintre Mihaela Buzărnescu și Caroline Garcia.

Mihaela Buzărnescu a obținut calificarea pe tabloul principal la Miami, după ce a învins-o pe Anna Lena Friedsam, scor 2-6, 7-6, 7-5. Un adevărat “thriller”, în care jucătoarea din România a salvat o minge de meci în setul 3. Partida dintre Buzărnescu și Garcia se dispută în această seară, în jurul orei 21:30.

ADVERTISEMENT

Ultima confruntare directă dintre Halep și Buzărnescu a fost una de care jucătoarea de pe locul 3 mondial își aduce aminte cu mare plăcere. În turul 2 la Wimbledon 2019, competiție pe care Simona Halep avea să o câștige. Miki reușit atunci să ducă meciul în decisiv, dar s-a terminat 6-3, 4-6, 6-2 în favoarea Simonei.

Simona Halep are 2-0 la meciuri directe cu Mihaela Buzărnescu. Cu Begu are 8-0 și a pierdut un singur set, “făcut cadou”.

Simona Halep are 2-0 la meciuri directe cu Mihaela Buzărnescu, pe care a mai bătut-o și în 2008. Dar românca pe care o domină cel mai clar este Irina Begu. Un categoric 8-0 în meciurile directe împotriva bunei prietene. Mai mult, Begu i-a luat un singur set Simonei pe parcursul acestor confruntări.

ADVERTISEMENT

Un 6-0 neverosimil în sferturile de finală de la Madrid, în 2016. Dar Simona Halep avea să se impună în setul decisiv, pentru a face apoi o declarație controversată. “Acel set a fost un cadou de Paște pe care i l-am făcut”. Reacție care a provocat unele tensiuni între cele două la acea vreme, dar care au fost depășite între timp.

Simona Halep le conduce și pe Monica Niculescu, 2-0, și pe Alexandra Dulgheru, 1-0. Nu le-a înfruntat niciodată pe Patricia Țig și Ana Bogdan.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea, singura jucătoare din România care e pe plus în fața Simonei Halep. Dar nu s-au mai înfruntat de aproape 11 ani

Singura jucătoare din România care are palmares pozitiv în fața Simonei Halep este Sorana Cîrstea. Rivalitatea dintre cele două jucătoare este deja cunoscută, dar nici nu s-au mai înfruntat de mai bine de zece ani. Ultimul duel direct a avut în 2010, la Cincinnati. S-a impus clar Sorana, 6-2, 6-4. Sorana avea 20 de ani, Simona nu împlinise încă 19.

Câteva luni mai devreme, Simona obținuse singura ei victorie împotriva Soranei, la Marbella. Tot în minimum de seturi. În fine, scorul general este 2-1 pentru Cîrstea, care se impunea la București, în 2008, la prima partidă între cele două. Sorana avea 18 ani, Simona nu împlinise încă 17.

ADVERTISEMENT

Sorana Cîrstea este și ea calificată în turul 2 la Miami, la fel ca Simona Halep, după ce a trecut de Katrina Scott, scor 6-2, 6-2. Este pe cealaltă parte a tabloului față de Halep, deci s-ar putea înfrunta doar în finală. Pentru calificarea în turul 2 joacă astăzi și Irina Begu, împotriva Annei Kalinskaya.

ADVERTISEMENT