Sport

Premieră pentru Simona Halep la Johannesburg: va juca împotriva unui bărbat

Jucătoarea română de tenis Simona Halep va participa la turneul demonstrativ Africa Cares Tennis Challenge, organizat în Africa de Sud, și îl va avea adversar pe Dustin Brown.
24.11.2021 | 20:11
Premiera pentru Simona Halep la Johannesburg va juca impotriva unui barbat
ADVERTISEMENT

Ultima competiție din acest an la care va participa Simona Halep, aflată în prezent pe locul 20 WTA, este turneul demonstrativ Africa Cares Tennis Challenge, organizat la Johannesburg pe 18 și 19 decembrie.

Simona Halep a confirmat luni că va juca la Africa Cares Tennis Challenge

Evenimentul își propune să promoveze tenisul în Africa de Sud și va fi folosit ca vehicul în lupta împotriva violenței bazate pe gen.

ADVERTISEMENT

Este oficial! Sunt încântată să anunț că voi participa la turneul #AfricaCaresTennis din Johannesburg, Africa de Sud, pe 18 și 19 decembrie 2021, folosind tenisul ca mijloc pentru a sprijini lupta împotriva violenței de gen”, a scris Simona luni pe pagina ei de facebook.

Simona Halep este în aceeași grupă cu Sloane Stephens și Dustin Brown

Între timp, organizatorii au oferit detalii legate de competiție. Inițial, ei anunțaseră că pe teren vor fi Simona, americanca Venus Williams (312 WTA), fosta jucătoare elvețiană Martina Hingis și localnicul Kholowam Montsi, care pe 20 noiembrie a împlinit 19 ani.

ADVERTISEMENT

Pentru a avea un impact mai mare, oficialii s-au gândit să diversifice puțin lucrurile. Astfel, la competiție vor mai lua parte poloneza Iga Swiatek (9 WTA), americanca Sloane Stephens (64 WTA), germanul Dustin Brown (338 ATP) și surorile sud-africane Zoe și Isabella Kruger.

Componența echipelor este, conform site-ului Tennis Balls, următoarea: Team A – Venus Williams, Iga Swiatek, Martina Hingis, Khololwam Montsi; Team B – Simona Halep, Sloane Stephens, Zoe / Isabella Kurger, Dustin Brown.

ADVERTISEMENT

Prima adversară a Simonei Halep va fi Venus Williams

În prima zi vor avea loc meciurile: Swiatek – Stephens, Kruger/Brown – Hingis/Montsi și Williams – Halep, iar pe 19 decembrie se joacă partidele Williams – Stephens, Swiatek – Halep și Williams/Hingis – Stephens/Kurger.

De asemenea, vor avea loc și „meciuri mixte”. Montsi le va întâlni pe Halep și Stephens, iar Brown pe Williams și Swiatek, dar aceste confruntări vor fi programate pe moment, în funcție de desfășurarea celorlalte meciuri.

ADVERTISEMENT

Simona și Venus au fost adversare de șapte ori, românca având palmares pozitiv, 4-3. Prima confruntare directă a avut loc în 2012, în primul tur la Madrid, și s-a impus americanca în trei seturi, 6-1, 4-6, 7-6 (6).

Ultima dată au fost adversare în 2019, la Miami, în optimi, când Simona a obținut victoria cu 6-3, 6-3. Ele s-au întâlnit la turneele de Mare Șlem o singură dată, tot în 2019, la Australian Open, în turul 3, când Halep s-a impus cu 6-2, 6-3.

Simona Halep a avut-o adversară la dublu pe Venus Williams o singură dată

În întreaga carieră, Simona Halep a jucat 86 de meciuri de dublu feminin, dar nu a avut-o niciodată parteneră pe Venus Williams. Cele două au fost adversare o singură dată, în 2012, la Jocurile Olimpice de la Londra.

Atunci, Venus și sora ei, Serena, le-au învins pe Simona și Sorana Cîrstea cu 6-3, 6-2. A fost anul în care Halep a jucat cele mai multe partide de dublu, 12, câștigând 5.

Simona Halep și Monica Niculescu au câștigat titlul la Montreal în 2016

De-a lungul timpului, Simona a avut parte de partenere cu nume în lumea tenisului, multe fiind românce: belgianca Yanina Wickmayer (2011), Irina-Camelia Begu (2011 2017-2019), daneza Caroline Wozniacki (în 2012, la French Open și la Wimbledon), Raluca Olaru (2014, 2019), Alexandra Dulgheru, Ana Bogdan (cu ambele în 2015, Ana fiindu-i parteneră la Wimbledon), Monica Niculescu (2016, când au câștigat titlul la Montreal, și 2017) și Gabriela Ruse (2021).

Dustin Brown este un jucător cu origini jamaicane, care pe 8 decembrie va împlini 37 de ani. El a reprezentat Jamaica până în 2010, iar de atunci joacă pentru Germania. În acest an a jucat 17 meciuri, dintre care zece în calendarul ATP și șapte în campionatul Germaniei.

Cea mai bună clasare în ierarhia ATP a lui Brown a fost locul 64, în octombrie 2016. Este interesant de precizat că el este unul dintre puținii jucători cu palmares pozitiv în fața spaniolului Rafael Nadal. Ei au fost adversari doar de două ori, de fiecare dată pe iarbă.

Jucătorul german s-a impus, prima dată, în 2014, în optimi la Halle, cu 6-4, 6-1, iar anul următor a produs surpriza la Wimbledon, câștigând în turul 2 cu 7-5, 3-6, 6-4, 6-4.

ADVERTISEMENT