Simona Halep

Simona Halep, prima jucătoare din lume care primește Trofeul Chris Evert! Ce alt premiu a mai câștigat liderul mondial

26.10.2018 | 17:18
Simona Halep a primit în premieră trofeul Chris Evert

Liderul mondial, Simona Halep a devenit, în mod oficial, prima jucătoare din lume care primește Trofeul Chris Evert acordat sportivei care termină sezonul pe locul întâi în circuitul WTA. Deși ceremonia trebuia să aibă loc în prima zi a Turneului Campioanelor de la Singapore, cei de la WTA au decis să amâne puțin momentul și să anunțe simultan atât numele câștigătoarei, Halep, cât și denumirea pe care o va purta de aici încolo trofeul acordat pentru locul 1.

„Sunt foarte fericită să fiu prima jucătoare  care primește trofeul Chris Evert. Chris este una dintre cele mai mari jucătoare din toate timpurile și cred că este grozav că ea este onorată în acest fel”, a declarat Simona Halep

Simona Halep, prima jucătoare din lume care primește Trofeul Chris Evert! Simona Halep și trofeul
Simona Halep a fost declarată și Jucătoarea Anului 2018 de către WTA

Simona Halep, prima jucătoare din lume care primește Trofeul Chris Evert!

De altfel, Chris Evert se află și ea în Singapore, acolo unde are rolul de Legend Ambassador al Turneului Campioanelor. „Sunt onorată și privilegiată să văd acest trofeu numit după mine. Când eram tânără, visam mereu să câștig un Slam, dar visam să ajung numărul 1, deoarece asta înseamnă că ești consistentă, concentrată și că ai reușit mai multe victorii importante de-a lungul anului, iar pentru mine asta înseamnă să fii o campioană”, a precizat și Evert, primul lider mondial din istoria WTA.

Nu mai puţin de 260 de săptămâni a stat pe prima poziție în clasamentul mondial Evert. Fosta jucătoare ocupă locul 4 într-un clasament al timpului petrecut pe acest loc. Totodată, americanca a reușit să-și adjudece și 18 titluri de Grand Slam. Deocamdată, Simona Halep are unul singur, câștigat chiar în acest sezon, pe zgura de la Paris. Halep a învins-o în finala de la Roland Garros pe Sloane Stephens. Rezultatele înregistrate de Halep în 2018 i-au făcut pe cei de la WTA să-i acorde româncei și titlul de Jucătoarea Anului, premiu pe care Halep l-a primit în premieră. Mai mult de atât, liderul mondial va intra și în TOP 10 al săptămânilor petrecute pe prima poziție în circuit. De remarcat că trofeul Chris Evert WTA World No.1 prezintă o hartă a stelelor în care toate fostele ocupante ale locului 1 sunt reprezentate de un diamant pe cer.

  • 7 titluri a câștigat Chris Evert la Roland Garros 
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 850. 32 pagini + CD. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri