Sporturi

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinale la Cincinnati: “Am fost norocoasă cu Darren Cahill”

18.08.2018 | 08:54
Simona Halep prima reactie dupa calificarea in semifinale la Cincinnati Am fost norocoasa cu Darren Cahill

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinale la Cincinnati. Liderul mondial a vorbit la finalul partidei cu Lesia Tsurenko despre condiţiile grele în care a fost nevoită să îşi asigure locul între ultimele patru la turneul din Ohio. Cu două victorii în şase ore, Simona recunoaşte că a simţit oboseala, dar spune că discursul lui Darren Cahill a fost punctul de întoarcere al partidei.

Simona Halep a vorbit la Cincinnati şi despre lucrurile care s-au schimbat în viaţa ei în ultimul an, de la finala pierdută la acelaşi turneu, contra ibericei Garbine Muguruza. Românca spune că titlul de Grand Slam pe care l-a obţinut la Roland Garros o ajută să capete mai multă încredere şi să joace mai relaxată. De aici şi rezultatele excelente, cu opt victorii consecutive la Montreal şi Cincinnati.

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinale la Cincinnati
Simona Halep a făcut un nou meci excelent la Cincinnati şi îşi continuă forma excelentă

“Eram obosită, iar primele game-uri le-am pierdut fără să gândesc ceea ce fac. Am fost norocoasă cu intervenţia lui Darren Cahill, am reuşit apoi să mă concentrez şi să obţin calificarea. Nu a fost uşor, Lesia este o adversară foarte dificilă. Am jucat acum mult timp împreună, nu prea mai ştiam la ce să mă aştept”.

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinale la Cincinnati. Mulţumiri lui Darren Cahill

“Este un lucru important pentru mine să obţin două victorii şi să merg în semifinale. S-au schimbat multe lucruri în ultimul an, viaţa în general. Am acel titlu de Grand Slam la care am visat mereu, iar acum sunt mai relaxată şi mai încrezătoare”, a declarat Simona Halep la interviul acordat la finalul partidei cu Lesia Tsurenko.

Simona Halep a explicat cum s-a produs revenirea din sferturi. A fost condusă în primul set, scor 1-4, şi 0-40 în game-ul şase, dar lucrurile au luat o turnură absolut incredibilă din acel moment. Au fost nu mai puţin de zece game-uri consecutive câştigate de liderul mondial, care astfel şi-a apropiat calificarea. În cele din urmă s-a terminat 6-4, 6-1, iar Simona Halep a obţinut a doua victorie în doar şase ore.

Simona Halep va juca semifinale la WTA Cincinnati 2018, ultimul pas pentru apărarea rezultatului de anul trecut, când a fost învinsă în ultimul act de Garbine Muguruza. Oricum, principalele rivale ale Simonei în clasamentul WTA, Caroline Wozniacki, Angelique Kerber şi Sloane Stephens au fost deja eliminate. Totuşi, cum daneza avea puţine puncte de apărat de anul trecut, avansul Simonei faţă de ea va creşte doar dacă românca ajunge în finală.

În semifinalele turneului de la Cincinnati, Simona Halep o va înfrunta pe Aryna Sabalenka, după ce aceasta a reuşit să o elimine pe Madison Keys. Partida pentru calificarea în semifinale este a treia programată pe terenul central, după Petra Kvitova – Kiki Bertens şi Novak Djokovic – Marin Cilic. Startul se dă de la ora 19:00, iar partida Simonei Halep cu Aryna Sabalenka va începe nu mai devreme de ora 23:00 a României.

Simona Halep, prima reacţie după calificarea în semifinale la Cincinnati. Iar declaraţiile optimiste ale româncei se regăsesc şi în cifrele din această parte a sezonului, care sunt absolut incredibile. A obţinut a opta victorie consecutivă pe hard şi are nu mai puţin de 17 victorii în ultimele 18 jocuri, disputate începând cu startul Roland Garros. Singurul eşec în acest interval a fost cel de la Wimbledon, în faţa lui Su-Wei Hsieh. Dacă se va califica în finală la Cincinnati, Simona Halep îşi asigură primul loc şi după US Open, indiferent de rezultate! Va avea un avans de peste 2000 de puncte.