Simona Halep

Simona Halep, primele vești bune după accidentarea la spate: “Sunt mai bine, simt că pot juca”

28.09.2019 | 13:02
Simona Halep primele vesti bune dupa accidentarea la spate Sunt mai bine simt ca pot juca

Simona Halep este în această perioadă la Beijing, unde, dacă problemele medicale îi vor permite, va participa la China Open. Cu o zi înaintea primului meci jucat în Capitala Chinei, sportiva a declarat că în ultimele două zile s-a antrenat normal și consideră că este pregătită să joace.

Simona Halep va juca la Beijing

Simona Halep este în Beijing, unde și-a anunțat participarea la China Open. Sportiva din România vine după abandonul din primul set al meciului din optimile de finală ale turneului de la Wuhan, însă susține că în ultimele două zile durerile la spate au trecut, s-a putut antrena normal și consideră că poate juca în competiția găzduită de Capitala Chinei. Totuși, Halep susține că accidentarea la spate este imprevizibilă și o recidivă poatea apărea oricând.

Spatele este mai bine, fac tratament zilnic și parcă este din ce în ce mai bine. Am avut două zile de pauză și astăzi (n.r. sâmbătă) m-am antrenat normal. În opinia mea, pot juca. Dar, niciodată nu știi cu aceste probleme la spate, fiecare turneu începe cu dureri la spate pentru că am această problemă încă din 2008, așa că este normal să fie și perioade mai grele, când durerile nu mă lasă să joc“, a declarat Simona Halep.

Simona Halep va juca în primul tur la Beijing împotriva unei sportive venită din calificări. Sursă Foto: Hepta
Simona Halep va juca în primul tur la Beijing împotriva unei sportive venită din calificări. Sursă Foto: Hepta

Început facil la Beijing

Simona Halep va avea, cel puțin la prima vedere, prima șansă la meciul din runda inaugurală a turneului de la Beijing. În urma tragerii la sorți, Simona o va întâlni pe Rebecca Peterson (locul 53 WTA), sportivă venită din calificări. După runda inaugurală, traseul sportivei din România se poate complica serios, având în vedere că la China Open participă unele dintre cele mai bine clasate sportive din ierarhia WTA, precum Ashleigh Barty, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Naomi Osaka sau Bianca Andreescu.

Simona ar putea avea întâlnirea cu Bianca Andreescu abia în semifinale, iar în sferturi poate da peste Karolina Pliskova sau Caroline Wozniacki. Traseul virtual al Simonei Halep la China Open: 

  • Turul 1: Rebecca Peterson
  • Turul 2: Ekaterina Alexandrova
  • Optimi: Aryna Sabalenka
  • Sferturi: Karolina Pliskova/Caroline Wozniacki
  • Semifinale: Bianca Andreescu/Naomi Osaka/Angelique Kerber
  • Finală: Ashleigh Barty/Elina Svitolina/Petra Kvitova/Belinda Bencic