Sporturi

Niculescu și Olaru au pierdut finala de dublu de la WTA Praga! Perechea Pliskova / Hradecka a fost prea puternică

Niculescu si Olaru au pierdut finala de dublu de la WTA Praga Perechea Pliskova  Hradecka a fost prea puternica
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine în activitate la începutul săptămânii viitoare, participând în perioada 10-16 august la turneul pe zgură de la Praga, dotat cu premii în valoare de 202.250 dolari şi care aduce câştigătorului 43.000 de dolari şi 280 de puncte în clasamentul WTA.

Simona este principala favorită a competiţiei, ea ocupând în acest moment locul 2 în lume, după australianca Ashleigh Barty. Cum este vorba de un turneu de categoria WTA International, în mod normal era admisă prezenţa unei singure jucătoare din top 10, dar s-a făcut o excepţie şi va fi prezentă inclusiv elveţianca Belinda Bencic, numărul 8 mondial.

ADVERTISEMENT

De asemenea, din top 20 vor mai participa croata Petra Martic, kazaha Elena Rîbakina, cehoaica Marketa Vondrousova şi grecoaica Maria Sakkari. Nici una dintre primele două rachete ale Cehiei, Karolina Pliskova şi Petra Kvitova, nu vor participa.


UPDATE, 16 august, ora 13:15. Kristina Pliskova și Lucie Hradecka au câștigat finala de dublu de la WTA Praga, scor 6-2, 6-2, împotriva perechii românești Raluca Olaru, Monica Niculescu.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 august, ora 12:40. Pliskova și Hradecka se impun în primul set al finalei cu 6-2 după o manșă pe care au controlat-o.


UPDATE, 16 august, ora 12:00. Start în finala de dublu de la WTA Praga. Monica Niculescu și Raluca Olaru joacă împotriva dublului Kristina Pliskova / Lucie Hradecka.

ADVERTISEMENT

UPDATE, 16 august, ora 11:03. Monica Niculescu și Raluca Olaru joacă împotriva Kristinei Pliskova și a Luciei Hradecka în finala turneului WTA de la Praga. Ultimul act va începe la ora 12:00, ora României și va putea fi urmărit live pe FANATIK.RO.


UPDATE; 15 august, ora 18:40. Monica Niculescu şi Raluca Olaru le înfruntă pe Barbora Krejcikova şi Katerina Siniakova în semifinalele de dublu de la WTA Praga. 

ADVERTISEMENT

Româncele au câştigat primul set. După ce în primele 10 game-uri ambele echipe şi-au făcut serviciu, cehoaicele au realizat primul break pentru 6-5. Dar fetele noastre au revenit imediat şi au trimis setul în tiebreak, unde s-au impus cu 7-4.

Setul secund s-a încheiat cu victoria cehoaicelor, 7-5. Deşi Niculescu şi Olaru au condus cu 5-3, au pierdut ultimele 4 game-uri şi au intrat în decisiv.

În super-tiebreak Monica Niculescu şi Raluca Olaru s-au impus cu 190+5 şi s-au calificat în finala de dublu a turneului WTA Praga. În ultimul act vor înfrunta perechea Lucie Hradecka / Kristyna Pliskova, ambele din Cehia.


UPDATE; 15 august, ora 13:40. Irina Begu a câștigat cu 6-2, 4-6, 6-2 meciul împotriva Sarei Sorribes Tormo după un meci spectaculos. Begu va evolua în semifinale împotriva Simonei Halep, care se va disputa tot sâmbătă.


UPDATE, 14 august, ora 12:00. S-a reluat meciul dintre Irina Begu și Sara Sorribes Tormo, din sferturile WTA Praga. Întrerupt din cauza ploii la scorul de 6-2, 0-1, meciul va stabili adversara Simonei Halep în semifinale.


UPDATE, 14 august, ora 14:32 / Irina Begu a obținut calificare dramatică în sferturile de finală ale turneului de la Praga, după ce a învins-o în trei seturi pe Leonie Kung din Elveția, într-un meci întins pe două zile.

Românca s-a impus cu scorul de 6-7 (3), 7-5, 7-6 (7), după aproape trei ore și jumătate și după ce a salavat trei mingi de meci în tie-break.

Begu va juca în sferturi cu Sara Sorribes Tormo din Spania, care a trecut lejer de Laura Siegemund din Germania. Întâlnirea va avea loc tot astăzi, după meciul Simonei Halep cu Magdalena Frech.


UPDATE, 14 august, ora 12:57 / Ana Bogdan, locul 92 WTA, a abandonat meciul de vineri cu sportiva cehă Kristyna Pliskova, locul 69 WTA, din sferturile de finală ale turneului de la Praga, în momentul în care conducea destul de clar întâlnirea.

Bogdan s-a accidentat la coapsa stângă, la care purta deja un bandaj, după ce a alergat la o scurtă pusă de adversară, la scorul de 5-1, 40-A. Românca a pierdut punctul şi ghemul, scor 5-2, apoi a cerut intervenţia fizioterapeutului.

”Nu pot nici să stau în picioare”, a spus Ana Bogdan, care s-a retras de pe teren după ceva mai mult de o jumătate de oră de joc.


UPDATE, 13 august, ora 16:49 / Perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru, cap de serie numărul 4, s-a calificat în semifinalele probei de dublu din cadrul turneului de la Praga.

Niculescu şi Olaru au învins în sferturi echipa rusă Lidziya Marozava/Yana Sizikova, scor 6-2, 6-1, după puțin peste o oră.

Cele două românce vor juca în faza următoare cu perechea câştigătoare a meciului dintre cehoaicele Barbora Krejcikova și Katerina Siniakova, principalele favorite, și rusoaicele Veronika Kudermetova și Anastasia Pavlyuchenkova.


UPDATE, 12 august, ora 15:56 / Ana Bogdan și Patricia Țig s-au retras înaintea partidei de dublu pe care trebuiau să o susțină în primul tur al Turneului de la Praga împotriva perechii ruse Lidziya Marozava/Iana Sizikova.


UPDATE, 12 august, ora 15:56 / Simona Halep și Barbora Strycova au fost eliminate din proba de dublu de la Praga. Cele două au fost învinse de Kudermetova / Pavlyuchenkova, scor 3-6, 6-3, 10-8. În supertiebreak, Simona și Strycova au avut 7-2, dar nu au putut profita de avantajul uriaș. Au pierdut opt din următoarele nouă puncte disputate.


UPDATE, 12 august, ora 14:35 / A început partida de dublu dintre Halep / Strycova și Pavlyuchenkova / Kudermetova.

3-6, 6-3. Avem supertiebreak pentru calificarea în turul 2.

3-6, 4-1. Se menține diferența de două break-uri.

3-6, 3-0. Simona și Strycova joacă pefect în setul doi și au două break-uri avans. Halep a reușit câteva lovituri spectaculoase.

3-6. Primul set le revine rusoaicelor. Simona Halep și-a pierdut serviciul în toate cele trei ocazii pe care le-a avut în această manșă.

2-3. Simona și-a pierdut de două ori serviciul.


UPDATE, 12 august, ora 13:55 / Ana Bogdan s-a calificat în sferturile de finală de la Praga, după retragerea Lesiei Tsurenko. Va avea meci contra Kristynei Pliskova pentru calificarea în semifinalele competiției. Peste aproximativ 20 de minute, Simona Halep va intra și ea pe teren, în proba de dublu. Halep și Strycova le vor înfrunta pe Kudermetova și Pavlyuchenkova.


UPDATE, 11 august, ora 20:42 / Ana Bogdan a învins-o pe Storm Sanders (275 WTA) cu 6-1, 6-1 şi va juca în turul secund al turneului de la Praga. Următoarea adversară a jucătoarei din România este Lesia Tsurenko (139 WTA). Ucraineanca a eliminat-o pe rusoaica Ekaterina Alexandrova (27 WTA) cu 6-2, 6-4.

 


UPDATE, 11 august, ora 16:02 / Patricia Țig a ratat calificarea în turul doi al turneului de la Praga, fiind învinsă în runda inaugurală de cehoiaca Barbora Krejcikova, scor 4-6, 3-6, după o oră și 47 de minute.

În turil doi, Krejcikova ar putea să o întâlnească pe Simona Halep, dacă principala favorită a competiției va trece de slovena Polona Hercog.


UPDATE, 11 august, ora 14:49 / Perechea Monica Niculescu/Raluca Olaru, cap de serie numărul 4, s-a calificat în sferturile de finală ale probei de dublu din cadrul turneului de la Praga.

Niculescu şi Olaru au învins în primul tur echipa Ulrikke Eikeri/Elixane Lechemia (Danemarca/Franţa), scor 1-6, 6-3, 12-10, într-o oră şi jumătate.

Cele două românce vor juca în faza următoare cu perechea câştigătoare a meciului Ana Bogdan/Patricia Ţig – Lidziya Marozava/Yana Sizikova (Rusia).


UPDATE, 11 august, ora 13:02 / Gabriela Ruse s-a calificat pe tabloul principal al turneului de la Praga, după un meci maraton în ultimul tur al calificărilor.

Românca a învins-o, cu scorul de 7-6 (5), 0-6, 6-4, după mai bine de două ore și jumătate, pe nemțoaica Tamara Korpatsch și urmează să joace, tot astăzi, în primul tur, cu poloneza Magdalena Frech.


UPDATE, 11 august, ora 12:25 / Irina Begu s-a calificat în turul doi al turneului de la Praga, după ce a învins-o, în runda inaugurală, cu scorul de 6-2, 6-2, după o oră și opt minute, pe letona Anastasija Sevastova, cap de serie numărul 9.

Prague Day 2 | A. Sevastova vs. I. Begu | Match Highlights

Watch the Match Highlights from A. Sevastova vs. I. Begu, 08/11/2020

Posted by WTA on Tuesday, August 11, 2020

În turul doi, Begu o va întâlni pe învingătoarea meciului din Aliona Bolsova din Spania și Leonie Kung din Elveția.


UPDATE, 11 august, ora 10:11 / Ploaia a afectat multe meciuri de luni de la turneul de la Praga, iar marți vor intra pe teren mai multe românce, iar Simona Halep va juca primul meci după pandemia de coronavirus în proba de simplu.

Programul complet de marți al româncelor de la WTA Praga este următorul:

  • Gabriela Ruse – Tamara Korpatsch, ora 11:00 – ultimul tur al calificărilor
  • Irina Begu – Anastasija Sevastova, ora 11:00 – turul 1
  • Monica Niculescu/Raluca Olaru – Ulrikke Eikeri/Elixane Lechemia, în jurul orei 12:30 – turul 1 dublu
  • Patricia Țig – Barbora Krejcikova, în jurul orei 13:00 – turul 1
  • Simona Halep – Polona Hercog, în jurul orei 15:00 – turul 1
  • Ana Bogdan – Storm Sanders, în jurul orei 17:00 – turul 1
  • Gabriela Ruse – Magdalena Frech, în jurul orei 17:00 – turul 1

UPDATE, 10 august, ora 21:41 / Simona Halep joacă marți, după ora 14:00, primul meci de simplu post pandemie. Campioana noastră o va întâlni pe Polona Hercog.


UPDATE, 10 august, ora 20:15 / Toate meciurile zilei de la Praga au fost anulate din cauza ploii. Debutul Simonei Halep la Praga se amână.


UPDATE, 10 august, ora 18:54 / Ploaia a dat peste cap programul de la WTA Praga. Meciurile: Paolini v. Mertens, Niculescu/Olaru v. Eikeri/Lechemia, Marozava/Sizikova v. Bogdan/Tig nu se vor mai disputa luni. Deocamdată, meciul de dublu al Simonei Halep rămâne programat.


UPDATE, 10 august, ora 16:09 / A început ploaia și toate meciurile de la WTA Praga au fost oprite pentru moment. La această oră jucau și două românce: Gabriela Tuse în ultimul tur al calificărilor și Laura Ioana Paar în primul tur al probei de dublu.


UPDATE, 10 august, ora 15:38 / Adversara Irinei Begu din primul tur de la WTA Praga, ucraineanca Dayana Yastremska, s-a retras, iar românca o va întâni pe letona Anastasija Sevastova în runda inaugurală. Cel mai probabil, meciul va avea loc marți.


UPDATE, 10 august, ora 11:22 / Simona Halep va juca luni primul meci oficial după întreruperea cauzată de pandemia de coronavirus. Româna va evolua alături de cehoiaca Barbora Strycova în proba de dublu de la WTA Praga.

Cele două vor juca, în jurul orei 17:30, împotriva perechii Anastasia Pavlyuchenkova/Veronika Kudermetova.

Programul complet al româncelor ce vor juca luni la WTA Praga:

  • Irina Begu – Dayana Yamsterska, în jurul orei ora 14:00 – turul 1
  • Gabriela Ruse – Tamara Korpatsch, în jurul orei 14:00 – ultimul tur al calificărilor
  • Laura Ioana Paar/Anna-Lena Friedsman – Barbora Krejcikova/Katerina Siniakova, în jurul orei 16:00 – turul 1 dublu
  • Monica Niculescu/ Raluca-Ioana Olaru – Ulrikke Eikeri/Elixane Lechemia, în jurul orei 16:00 – turul 1 dublu
  • Simona Halep/Barbora Strycova – Anastasia Pavlyuchenkova/Veronika Kudermetova, în jurul orei 17:30 – turul 1 dublu
  • Ana Bogdan/Patricia Țig – Lidziya Marozava/Yana Sizikova, în jurul orei 17:30 – turul 1 dublu.

UPDATE 9 august, ora 18:57 / Elena Gabriela Ruse (nr. 177 WTA) a ajuns în turul 3 al calificărilor Turneului WTA de la Praga după ce a trecut de bielorusa Aliaksandra Sasnovich (nr. 119) cu 6-7, 6-4, 7-6. În finala pentru accederea pe tabloul principal, Ruse o va întâlni pe germanca Tamara Korpatsch (nr. 111 WTA, cap de serie nr. 3), cea care a învins-o în primul tur pe Jaqueline Cristian.


UPDATE 9 august, ora 14:15 / Românca Laura Ioana Paar (nr. 204 WTA) a fost învinsă de elvețianca Leonie Kung (nr. 155 WT) cu scorul de 7-5, 3-6, 1-6 în turul doi al calificărilor turneului WTA de la Praga.


UPDATE 8 august, ora 18:18 / Irina Bara (nr. 159 WTA) a pierdut meciul din primul tur al calificărilor de la Praga în fața polonezei Magdalena Frech (nr. 173 WTA) cu scorul de 6-2, 3-6, 1-6.


UPDATE 8 august, ora 16:50 / Și Elena Gabriela Ruse (nr. 177 WTA) s-a calificat fără emoții în turul doi al calificărilor de la Praga, după ce a trecut în două seturi (6-4, 6-3) de olandeza Indy De Vroome (nr. 183 WTA). La fel ca Laura Ioana Paar, Gabriela Ruse va fi recompensată cu 940 de dolari pentru calificare.


UPDATE 8 august, ora 15:09 / Laura Ioana Paar (nr. 204 WTA) a câștigat fără emoții meciul cu cehoaica Linda Noskova (nr. 1.100 WTA) din primul tur al calificărilor Turneului de la Praga. Românca s-a impus cu scorul de 6-2, 6-0 și o va întâlni în turul următor pe Leonie Kung (Elveția), care a învins-o pe Liudmila Samsonova (Rusia) cu 6-2, 6-2. Pentru această performanță, Laura Ioana Paar va primi un premiu de 940 de dolari.


UPDATE 8 august, ora 14:57 / Jucătoarea româncă Jaqueline Cristian (nr. 162 WTA) a pierdut în primul tur al calificărilor Turneului de la Praga în fața germancei Tamara Korpatsch (nr. 111 WTA, cap de serie nr. 3) cu scorul de 1-6, 6-7. Pentru participarea în primul tur al calificărilor, Jaqueline Cristian va fi recompensată cu 800 de dolari.


Simona Halep a acceptat în cinci minute să joace la Praga

Pe tabloul principal, alături de Simona Halep au mai fost acceptate două jucătoare din România, Irina Begu şi Patricia Ţig, în timp ce alte patru au intrat pe tabloul calificărilor, jucând sâmbătă în primul tur: Irina Bara, Jaqueline Cristian, Gabriela Ruse şi Laura Paar.

Întrecerile au loc pe terenurile clubului Sparta Praga şi directorul turneului, David Trunda, spune că negocierile cu Simona şi managerul ei au durat fix cinci minute, românca dându-şi foarte repede acceptul. “De-abia aştept să joc turneul în frumosul oraş Praga. Ne vedem în august.”

Preşedintele Federaţiei Cehe de Tenis, entuziasmat de prezenţa româncei

Până şi preşedintele Federaţiei din Tenis din Cehia, Ivo Kaderka, a fost deosebit de entuziasmat de faptul că Simona Halep se va număra printre jucătoarele prezente:

“Acesta va fi probabil cel mai important eveniment din Cehia în 2020. Dacă totul decurge normal, vom avea un eveniment cu adevărat extraordinar, cel mai puternic turneu din istorie.

Ne bucurăm enorm de faptul că Simona Halep ne-a acceptat invitaţia. În afară faptului că este o jucătoare extraordinară, este una dintre cele mai plăcute din circuit.”

Simona Halepar fi trebuit să participe şi în această săptămână la turneul WTA Palermo, dar a renunţat în ultimul moment de teama COVID 19 şi se pare că bine a făcut, jucătoarele fiind cazate în hotel cu alţi turişti. 

Halep a depăşit teama de virus

Dar românca pare a fi depăşit teama legată de virus şi e gata de primele meciuri după pandemie, ea urmând a participa şi pe tabloul probei de dublu.  Poate apărea un caz oriunde, nu vreau să gândim în mod negativ. Vreau să văd partea bună și faptul că putem să jucăm turnee. Am crezut că nu e bine să merg la Palermo. Nu eram poate pregătită mental. Acum sunt mai bine, sunt 100% convinsă că pot să joc

La Praga, Mihaela Buzărnescu a fost la un pas de câştigarea turneului în 2018, dar a fost învinsă cu 2-1 în finală de către Petra Kvitova. Ultima câştigătoare la Praga, anul trecut, a fost elveţianca Jil Teichmann.

ADVERTISEMENT
Tags: