Sport

Simona Halep, privită ca principala favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon: „E capabilă să meargă până la capăt!”

Liviu Ursuleanu, unul dintre primii antrenori ai Simonei Halep, o vede favorită pe fosta sa elevă la câștigarea turneului de la Wimbledon, mai ales după victoria cu Paula Badosa.
05.07.2022 | 21:35
Simona Halep privita ca principala favorita la castigarea turneului de la Wimbledon E capabila sa mearga pana la capat
Simona Halep, privită ca principala favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon. Sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Antrenorul crede că Simona Halep poate să meargă până la capăt, fiind impresionat de felul în care s-a impus împotriva Paulei Badosa, jucătoare clasată pe locul patru în ierarhia WTA.

Simona Halep, privită ca principala favorită la câștigarea turneului de la Wimbledon

Simona Halep este văzută de Liviu Ursuleanu, unul dintre primii săi antrenori din carieră, drept marea favorită la câștigarea Wimbledon 2022:

ADVERTISEMENT

„La cât de bine a jucat cu Badosa, Simona este capabilă să meargă până la capăt. Dacă a bătut clar numărul 4 WTA, 6-1, 6-2, sunt convins că nimeni nu-i mai poate sta în cale. Trebuie doar să se mențină la nivelul arătat luni. 

După părerea mea, Simona a devenit favorita 1, clar. Jabeur este îndemânatică, pune multe scurte, dar Halep trebuie să-și impună ritmul de joc”.

ADVERTISEMENT

„Odată cu înaintarea în vârstă stilul ei s-a adaptat mai bine pe iarbă și pe hard, decât pe zgură. Se mișcă foarte bine și lovește iute, încearcă să termine mai repede punctele.

De la o anumită vârstă, jucătorii încearcă să scurteze schimburile de mingi. Cariera Simonei nu e la vale, cum s-au grăbit mulți să spună”, a mai spus Liviu Ursuleanu, conform gsp.ro.

ADVERTISEMENT

Simona Halep, lăudată și de Mats Wilander după victoria cu Paula Badosa

Victoria Simonei Halep împotriva Paulei Badosa l-a făcut și pe Mats Wilander să o laude pe sportiva româncă, despre care a spus că nu i-a dat nicio șansă adversarei sale.

Nu a putut să o rănească pe Simona Halep. Nu a avut arme. Cred că Halep este mai bună în aceşti ultimi ani pe iarbă decât pe zgură.

ADVERTISEMENT

În meciul cu Badosa, Simona a fost mult mai puternică. S-a mişcat foarte bine, a returnat excelent, pur şi simplu nu a putut să îi facă nimic. A fost foarte inconfortabil pentru Paola Badosa”, a spus Mats Wilander la finalul meciului, plăcut impresionat de evoluția Simonei.

Și jurnalistul Cristian Tudor Popescu a oferit un interviu în exclusivitate pentru FANATIK, în care a vorbit despre victoria categorică a Simonei Halep cu Paula Badosa:

„N-am mai văzut de mult un meci câștigat psihic așa cum a făcut Simona de la început cu Paula Badosa! În momentul în care Badosa a redus ritmul de frică și nu a mai lovit decisiv, Simona a luat inițiativa!”.

ADVERTISEMENT