Sporturi

Simona Halep pune capăt unei serii de 38 de turnee de Grand Slam la care a participat! Doar patru jucătoare din top 10 merg la New York

18.08.2020 | 12:32
Simona Halep pune capat unei serii de 38 de turnee de Grand Slam la care a participat Doar patru jucatoare din top 10 merg la New York
Simona Halep pune capăt unei serii de 38 de turnee de Grand Slam la care a participat! Doar patru jucătoare din top 10 merg la New York
ADVERTISEMENT

Simona Halep a luat decizia de a nu participa la turneul de la US Open din cauza situației dificile provocate de criza COVID-19. Campioana noastră a anunțat că nu va merge la New York în acest sezon și astfel se pune capăt unei serii de 38 de turnee de Grand Slam consecutive. 

Seria a început în anul 2010 tot cu turneul de la US Open. De atunci, Simona Halep nu a ratat niciun turneu până la US Open 2020, care se va desfășura în condiții speciale, fără spectatori și cu o serie de restricții.

ADVERTISEMENT

Ultima dată când Simona Halep a ratat tabloul principal al unui Grand Slam a fost la Wimbledon 2010, când a fost eliminată din primul tur al calificărilor. Atunci, Simo avea 18 ani. De atunci, campioana noastră nu a ratat niciun turneu major, demonstrând o constanță impresionantă.

Simona Halep pune capăt unei serii de 38 de turnee de Grand Slam la care a participat!

În cele 38 de turnee de Grand Slam consecutive, Simona Halep a reușit să câștige de două ori, Roland Garros 2018 și Wimbledon 2019, a jucat trei finale: Roland Garros 2014 și 2017, Australian Open 2018 și alte 3 semifinale: Wimbledon 2014, US Open 2015 și Australian Open 2020.

ADVERTISEMENT

Procentajul Simonei Halep în turneele de Grand Slam este unul foarte bun, 72% dintre meciuri fiind câștigate de campioana noastră. Așa cum era de așteptat, Halep are cel mai bun procentaj la Roland Garros, 76%.

Jucătoarele din Top 10 WTA care nu vor evolua la US Open

Turneul de la US Open se anunță unul atipic, în condițiile în care doar patru din jucătoarele din top 10 și-au anunțat participarea la turneul de la Flushing Meadows, care stă să înceapă pe data de 31 august.

ADVERTISEMENT

Situația în top 10 WTA: 

  1. Ashleigh Barty – nu participă la US Open
  2. Simona Halep – nu participă
  3. Karolina Pliskova – joacă
  4. Sophia Kenin – joacă
  5. Elina Svitolina – nu participă
  6. Bianca Andreescu – nu participă
  7. Kiki Bertens – nu participă
  8. Belinda Bencic – nu participă
  9. Serena Williams – joacă
  10. Naomi Osaka – joacă

Pe tabloul masculin este o situație similară. Roger Federer și Rafael Nadal nu vor evolua la New York. Jucători precum Stan Wawrinka sau Gael Monfils au anunțat și ei că nu vor face deplasarea la New York.

ADVERTISEMENT

Documentul pe care trebuie să îl semneze jucătorii la US Open

Din cauza noului coronavirus, jucătorii trebuie să semneze un act prin care își asumă responsabilitatea pentru o eventuală îmbolnăvire cu noul coronavirus și efectele acestei îmbolnăviri, inclusiv decesul:

“Sunt perfect conștient de riscurile intrării în Centrul național de tenis USTA Billie Jean King și a transportului oferit de USTA pe timpul pandemiei de COVID-19.

Am luat la cunoștință că intrând în contact cu alți oameni în timpul pandemiei de COVID-19 risc să mă îmbolnăvesc de COVID-19, să am probleme respiratorii, să mor sau să transmit COVID-19 familiei și altor persoane din casă.

Îmi asum responsabilitatea în mod voluntari pentru orice risc, pierdere sau problemă personală, inclusiv o boală gravă, accidentare sau deces, care pot apărea în cazul meu sau al persoanelor cu care intru în contact, ca urmare a prezenței în facilitățile complexului, cauzate de neglijența Centrului Național de Tenis sau nu”, se arată în document.

 

 

ADVERTISEMENT