ADVERTISEMENT
Sporturi

Simona Halep pune condiții pentru a participa la Australian Open 2021

| 15.10.2020 | 19:54
Simona Halep pune condiții pentru a participa la Australian Open 2021
Simona Halep pune condiții pentru a participa la Australian Open 2021. foto: hepta

Simona Halep susține că se gândește la turneele de anul viitor și pune sunt condițiile pentru participarea la Australian Open, de la începutul anului viitor.

ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis urmărește modalitatea în care va fi organizat turneul de Grand Slam din Australia, momentan lucrurile nefiind clare.

Directorul turneului, Craig Tiley, a precizat că va fi nevoie să negocieze condițiile sanitare împreună cu autoritățile australiene, pentru a găsi o formulă optimă.

ADVERTISEMENT

Simona Halep pune condiții pentru participarea la Australian Open 2021

După ce a fost eliminată în optimi la Roland Garros, Halep nu este încă sigură de participarea la turneul de la Melbourne și vrea să existe o „bulă” de protecție.

Ea a declarat imediat după revenirea în țară că în cazul în care se va simți comod și în siguranță, se va duce la Melbourne.

ADVERTISEMENT

„Dacă va fi ca la Paris, o bulă în condiții de maximă securitate sanitară, voi merge la Australian Open. Dacă nu pot să mă antrenez timp de 2 săptămâni, evident că nu pot să joc”, a declarat Simona Halep.

Amintim că Simona Halep a încheiat pe poziția a doua în ierarhia WTA sezonul curent, la aproximativ 1500 de puncte în spatele lui Ashleigh Barty, care nu s-a prezentat la ultimul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Tiley va negocia condițiile cu guvernul

„Dacă un jucător trebuie să fie blocat într-un hotel pentru două săptămâni chiar înainte de începutul sezonului, asta nu se poate întâmpla. Nu poţi cere jucătorilor să intre în carantină şi apoi să fie pregătiți pentru un Grand Slam. Acceptăm, însă, că oricine vine din străinătate trebuie să stea izolat 14 zile. Ceea ce vom negocia privește un mediu de carantină în care ei se pot antrena în această perioadă”, a susținut Craig Tiley pentru AFP.

Tiley a spus că timpul îi presează pe organizatori și așteaptă în viitorul apropiat niște răspunsuri din partea autorităților.

ADVERTISEMENT

„Avem nevoie de asigurări din partea experților din sănătate și funcționarilor din guvern. Trebuie să știm în aproximativ două săptămâni, poate o lună, că situația va fi următoarea: granițele se vor deschide și vom avea un eveniment internațional. În caz contrar, va trebui să reanalizăm totul”, a subliniat directorul Australian Open.

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!