Simona Halep

Simona Halep, pusă în gardă după ce a câştigat procesul cu ANAF: „Vor face o şmecherie!“

10.11.2020 | 16:37
Simona Halep, pusă în gardă după ce a câştigat procesul cu ANAF: „Vor face o şmecherie!“
Simona Halep, pusă în gardă după ce a câştigat procesul cu ANAF: „Vor face o şmecherie!“. FOTO: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Simona Halep are de recuperat aproximativ 40.000 de euro de la ANAF, după ce a obţinut în instanţă decizia că a fost executată silit nelegal. Avocatul Adrian Cuculi o avertizează însă că fiscul ar putea apela la diverse artificii.

Decizia Judecătoriei Constanţa, prin care se dă dreptate jucătoarei de tenis, nu este, însă, definitivă şi poate fi atacată. 178.364 de lei are de recuperat sportiva de pe locul 2 WTA.

ADVERTISEMENT

Avocatul Cuculi este sigur că ANAF va face apel, dar şi că hotărârea magistraţilor nu se va schimba, dacă la judecarea contestaţiei Simonei Halep s-au aplicat corect toate aspectele.

Avocat: „Simona Halep poate să execute silit ANAF-ul. Să le ia şi ea banii“

„Mă bucur pentru Simona că a câștigat, contestația la executare e materia mea de suflet! Sigur că vor face apel, dar probabil că, dacă aspectele care au stat la baza contestației au fost aplicate corect în fond, va rămâne definitivă și în apel.

ADVERTISEMENT

Ei vor face o șmecherie, din nefericire. ANAF-ul, ca orice organ de stat care se respectă, vine și o bagă pe asta la înaintare: ‘Hai că azi compensăm sumele, că mai ai tu să-mi dai doi lei, mai ai să-mi dai 5 lei, nu știu ce’.

Sigur că ea va avea posibilitatea, în baza deciziei care va rămâne definitivă, să o pună în executare și să execute silit ANAF-ul, pentru că nu își poate permite nimeni în țara asta să compenseze din oficiu.

Compensarea legală se face de către părți, cu acordul părților, nu cu acordul părții, sau de către o instanță de judecată. Sfatul meu este ca, așa cum ei i-au luat banii pe nedrept, așa să le ia și ea banii, pe drept de data asta“, a declarat avocatul Adrian Cuculi, conform Antena Sport.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a jucat ultimul meci de tenis pe 4 octombrie, la Roland Garros, unde a fost eliminată de Iga Swiatek, jucătoarea care avea să ridice trofeul la finalul turneului.

De atunci, sportiva din Constanţa a avut „bătălii“ în afara terenului. Pe lângă victoria în instanţă în faţa ANAF-ului, Halep a trecut şi peste infecţia cu noul coronavirus. 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri