Simona Halep

Simona Halep rămâne cel mai bine clasată jucătoare în cursa pentru titlu la Wimbledon 2019! Cât de mult se poate apropia de podiumul WTA

08.07.2019 | 20:46
Simona Halep ramane cel mai bine clasata jucatoare in cursa pentru titlu la Wimbledon 2019 Cat de mult se poate apropia de podiumul WTA

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală de la Wimbledon 2019, după ce a învins-o în două seturi pe Cory Gauff, scor 6-3, 6-3, și o va înfrunta mâine pe chinezoaica Shuai Zhang, pentru un loc în careul de ași ai turneului de Grand Slam din Marea Britanie. Românca nu avea multe puncte de apărat de anul trecut, când se oprea în turul 3, învinsă de Su-wei Hsieh, astfel că are șansa unei ascensiuni importante în clasamentul WTA.

Calificarea în sferturile de finală i-a asigurat Simonei un plus de 300 de puncte în clasamentul WTA. Astfel, la actualizarea care va avea loc pe 15 iulie, după turneul de la Wimbledon, românca va avea minimum 4363. Din acest moment, fiecare victorie va aduce foarte multe puncte în plus. Iar aceste rezultate vin în contextul în care toate cele șase jucătoare care se aflau în fața Simonei înainte de startul turneului au fost deja eliminate.

Simona Halep, a doua favorită la câștigarea Wimbledon 2019, după Serena Williams

Celebra Manic Monday a adus foarte multe surprize la Wimbledon pe tabloul feminin! Ashleigh Barty, Karolina Pliskova și Petra Kvitova au părăsit competiția în faza optimilor de finală. Asta înseamnă că Simona Halep, pornită în turneu din postura de cap de serie numărul șapte, rămâne cel mai bine clasată jucătoare rămasă în cursa pentru titlu la Wimbledon 2019. Totuși, bookmakerii o văd ca mare favorită pe Serena Williams.

Simona Halep se va apropia de podiumul WTA, dar nu va reuși să treacă între primele 3. Deși au părăsit deja competiția, Ashleigh Barty, Naomi Osaka și Karolina Pliskova vor rămâne primele trei, în această ordine, în ierarhia tenisului feminin. Iată ce punctaje vor avea acestea.

  1. Ashleigh Barty 6505
  2.  Naomi Osaka 6257
  3.  Karolina Pliskova 6055.

Simona Halep este momentan sigură doar că nu va pierde nicio poziție în clasamentul WTA, iar cea mai bună clasare posibilă pentru ea ar fi locul 4, pentru care ar avea neapărată nevoie de o calificare în finală la Wimbledon 2019. Iată scenariile, în funcție de faza competiției în care se oprește Simona.

  •  dacă Simona Halep este învinsă de Shuai Zhang în sferturile de finală. Simona Halep o depășește pe Angelique Kerber, care iese din top 10. Totuși, pentru a urca pe locul 6, ar avea nevoie ca Elina Svitolina să fie eliminată de Karolina Muchova în sferturile de finală. Dacă se impune jucătoarea din Ucraina, Halep rămâne pe 7. 4363 de puncte ar avea Halep la actualizarea din 15 iulie.
  •  dacă Simona Halep trece de Zhang, dar pierde în semifinale. Rămân practic aceleași două scenarii. Simona Halep urcă pe 6 dacă pierde la Muchova în semifinale și rămâne pe locul 7 în cazul în care Elina Svitolina ar fi cea care o elimină. 4713 puncte ar avea Halep la actualizarea din 15 iulie
  •  dacă Simona Halep pierde finala Wimbledon 2019 este clar că va fi pe locul 4 WTA la actualizarea din 15 iulie. Simona ar ajunge la 5233 de puncte și le-ar depăși pe Petra Kvitova, care va avea 4785 de puncte, și pe Kiki Bertens, care rămâne cu 5130 după Wimbledon.
  •  dacă Simona Halep câștigă titlul la Wimbledon 2019 urcă tot pe locul 4 WTA, dar se apropie foarte mult de primele trei clasate. Românca ar ajunge la 5933 de puncte și ar fi la doar 122 de puncte în spatele Karolinei Pliskova.