Sport

Simona Halep rămâne în Top 20 WTA, deși nu a evoluat la Miami. Pe ce locuri urcă Sorana Cîrstea și Irina Begu

Simona Halep nu a participat la Miami Open, din cauza unei accidentări, dar absența nu-i va afecta poziția în clasamentul mondial. Sorana Cîrstea și Irina Begu sunt pe plus.
01.04.2022 | 12:35
Simona Halep ramane in Top 20 WTA desi nu a evoluat la Miami Pe ce locuri urca Sorana Cirstea si Irina Begu
Simona Halep s-aretras de la Miami Open, dar își va păstra poziția a 19-a în clasamentul WTA
ADVERTISEMENT

Simona Halep își păstrează poziția în Top 20 în clasamentul WTA, deși nu a evoluat la Miami. Sorana Cîrstea urcă o poziție, iar Irina Begu, patru.

Cum a ajutat-o Naomi Osaka pe Simona Halep să-și păstreze poziția în topul WTA

Simona Halep s-a accidentat la coapsă, în timpul turneului de la Indian Wells, unde a jucat semifinala, și a fost obligată să se retragă de la Miami Open, deși confirmase inițial participarea.

ADVERTISEMENT

Absența putea să-i aducă româncei o coborâre, nedorită, în clasamentul mondial. Își va păstra însă locul 19, datorită victoriei japonezei Naomi Osaka în fața Belindei Bencic, în semifinalele de la Miami.

Marea rivală a Simonei, Sorana Cîrstea, va începe săptămâna viitoare pe poziția a 26-a, în urcare un loc, în vreme ce Irina Begu va face un salt de patru locuri, de pe 70, pe 66.

ADVERTISEMENT

Cârstea a fost eliminată în turul secund al turneului de 1000 de puncte de la Miami, în vreme ce Irina Begu a obținut cea mai bună performanță dintre românce atingând turul 3.

Între primele 100 de jucătoare ale lumii sunt și Gabriela Ruse, locul 55, Jaqueline Cristian, pe locul 69 și Ana Bogdan pe poziția a 93-a.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va pierde în continuare puncte. Când revine pe teren

În ultimii ani accidentările s-au ținut scai de Simona Halep. Chiar dacă anul acesta ele nu au fost foarte grave, sportiva a fost obligată să-și ia o nouă pauză pentru recuperare.

Astfel, Halep nu va putea evolua nici pentru România în întâlnirea din Billie Jean King Cup, contra Poloniei, dar nici la turneele de la Charleston și, foarte probabil, nici la Stuttgart.

ADVERTISEMENT

În primul caz Halep va pierde 65 de puncte, iar dacă nu se va putea alinia la startul întrecerii din Germania alte 185 de puncte.

Până să joace la Roland Garros, românca va evolua aproape sigur la Mutua Madrid Open (28 aprilie – 7 mai) și la Roma (9-15 mai).

ADVERTISEMENT