Sport

Simona Halep rămâne în Top 20 WTA, Sorana Cîrstea urcă două locuri. Cum arată clasamentul

Simona Halep rămâne în primele 20 de jucătoare ale lumii în clasamentul WTA, în vreme ce Sorana Cîrstea își continuă ascensiunea. Iga Swiatek se menține pe prima poziție WTA.
11.04.2022 | 10:20
Simona Halep ramane in Top 20 WTA Sorana Cirstea urca doua locuri Cum arata clasamentul
Simona Halep rămâne cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România, locul 20 WTA. Foto: WTA Tour.org
ADVERTISEMENT

Fostul lider WTA, Simona Halep, își păstrează poziția a 20-a în clasamentul mondial, deși nu a participat la recent încheiatul turneu de la Charleston. A doua cea mai bine clasată jucătoare din România, Sorana Cîrstea a făcut un salt de două locuri.

Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare de tenis din România

Accidentată la coapsă după turneul de la Indian Wells, Simona Halep a fost obligată să ia o nouă pauză și a ratat participarea la câteva turnee din circuitul mondial.

ADVERTISEMENT

Chiar și așa, fostul lider WTA rămâne cea mai bine clasată jucătoare din România, păstrându-și poziția a 20-a în clasamentul mondial, dat publicității luni dimineața de forul mondial.

Ea este urmată în top de Sorana Cîrstea, în urcare două locuri, de pe 26, pe 24. Cele două sportive vor participa, în perioada 28 aprilie – 7 mai, la turneul de la Madrid, deținut până de curând de miliardarul Ion Țiriac

ADVERTISEMENT

Tot în urcare față de săptămâna trecută este și Irina Begu, ajunsă pe poziția cu numărul 63. Ea este devansată, însă, pe lângă Halep și Cîrstea, și de Gabriela Ruse, situată pe locul 56.

În Top 100 WTA se mai află Jaqueline Cristian (locul 70) și Ana Bogdan (locul 91). Următoarele jucătoare din România, Irina Bara, Mihaela Buzărnescu și Alexandra Cadanțu se situează destul de departe de primele 100 de jucătoare ale lumii. Bara este pe locul 110, Buzărnescu pe 123, iar Cadanțu pe 165.

ADVERTISEMENT

Iga Swiatek rămâne lider mondial

Clasamentul WTA este condus în acest moment de poloneza Iga Swiatek (6.711 p), care își păstrează fotoliul de lider, urmată la o distanță considerabilă de puncte de Barbora Krejcikova (4.975) și  de Paula Badosa (4.885).

În această săptămână nu sunt programate turnee WTA, fiind dedicată meciurilor din Billie Jean King Cup, competiție în care România va întâlni Polonia.

ADVERTISEMENT

Imediat după aceste partide inter-țări, în circuitul mondial începe sezonul de zgură care va culmina cu turneul de la Roland Garros. Până la întrecerea de la Paris, însă, cele mai importante jucătoare ale lumii își vor încrucișa rachetele la WTA Madrid Open.

Simona Halep, dublă campioană în capitala Spaniei a început de curând colaborarea cu Patrick Mouratoglou, fostul antrenor al Serenei Williams, și este considerată una dintre favoritele de la Madrid.

ADVERTISEMENT