ADVERTISEMENT
Simona Halep

Simona Halep, înainte de startul Roland Garros 2020: “Statutul de favorită mă onorează!” Ce spune de posibilul duel cu Begu din turul 2

Autor: Gabriel Esanu | 25.09.2020 | 15:24
Simona Halep, înainte de startul Roland Garros 2020:
Simona Halep este favorită numărul 1 la Roland Garors și spune că acest statut o onorează

Rolland Garros 2020 este o ediţie diferită din toate punctele de vedere faţă de precedentele. De la data de desfăşurare, la condiţiile stricte impuse jucătorilor, la tribunele aproape goale, până la conferinţele de presă. Care, în acest an, conform protocolului, se desfăşoară online.

ADVERTISEMENT

FANATIK.RO a participat la prima conferinţă de presă online a Simonei Halep, la Media Day Virtual. Jurnalişti din întreaga lume au fost în meeting cu favorita numărul unu de la Roland Garros. Şi, spre deosebire de anii precedenţi, Simona nu mai este speriată de acest statut.

A recunoscut că este onorată să fie văzută ca principală favorită a competiţiei, chiar dacă a asigurat că se va concentra pe fiecare tur în parte.

ADVERTISEMENT

“Sunt obișnuită cu presiunea, deci nu are de ce să mă sperie. Sunt onorată că se spună despre mine că sunt favorită. Dar eu nu mă gândesc la asta. Toată lumea muncește din greu pentru acest turneu. Eu îmi joc șansa și voi vedea. Toți jucătorii se simt favoriți”, a declarat Simona Halep în timpul conferinţei de presă pe care a susţinut-o virtual.

Simona Halep, la prima conferință de presă de la Roland Garros 2020: “Mi-ar plăcea să joc cu Irina Begu în turul 2”

Jucătoarea de pe locul 2 mondial a povestit şi cum au decurs primele 24 de ore pentru ea la Paris. Din cauza pandemiei de coronavirus, jucătorii nu au voie să părăsească hotelul decât pentru meciuri şi antrenamente.

ADVERTISEMENT

“Am făcut testul şi a trebuit să stau în cameră de când am ajuns, în izolare. Am ieşit la club (pentru antrenamente), nu avem voie în altă parte. Nu este voie să ieşim din hotel, mâncăm aici. Condiţii sunt dificile, dar cel mai important lucru este să ne simţim în siguranţă”, a povestit Halep.

Sunt peste 10.000 de cazuri noi de coronavirus pe zi în Franţa, iar Parisul este printre zonele cele mai afectate. Dar Simona Halep este convinsă că organizatorii au luat cele mai bune condiţii pentru ca jucătorii să fie în siguranţă. Ba chiar spune că nu şi-a pierdut bucuria tenisului. Singurul lucru care o cam supără este vremea. La Paris în această perioadă temperaturile sunt mult sub cele de la Roma.

ADVERTISEMENT

“Am aceeaşi bucurie de a mă antrena şi de a juca turnee. Toate condiţiile sunt respectate aici şi sunt convins că nu vor fi probleme. Mă simt bine să revin la Paris, dar e cam frig. Sunt pregătită, eu visez să câștig fiecare turneu la care joc. French Open este special și va rămâne așa pentru că aici am luat primul meu titlu de Grand Slam. Fiecare meci e o luptă, nu mă gândesc la titlu, nu am visuri. Vreau doar să joc cât mai bine. Singurul lucru pe care mi-l doresc este să fie vremea mai bună. Mingea e mai grea atunci când este frig, este diferit față de Roma. Sunt 15 grade mai puțin, deci nu va fi ușor”, a mai spus Simona Halep.

Simona Halep o poate înfrunta pe Irina Begu în turul 2 la Roland Garros. Cele două au jucat și în semifinale la Praga în luna iulie, cu o victorie în minimum de seturi a Simonei.

ADVERTISEMENT

“Este dificil pentru toată lumea să joace cu cineva din aceeaşi ţară. Pe teren iau orice adversar în serios și încerc să dau totul. Mă înţeleg foarte bine cu Irina, dar când intrăm pe teren fiecare încearcă să câștige. Oricum, îmi doresc să mă întâlnesc cu ea, asta ar însemna că amândouă am câștigat în turul 1”.

În turul 1 de la Roland Garros, Simona Halep o va înfrunta pe Sara Sorribes Tormo. În vreme ce Irina Begu are meci cu Jil Teichmann, din Elveția. Turneul de la Roland Garros va începe duminică, 27 septembrie.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
ADVERTISEMENT
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 842. 32 pagini. Doar 5 lei!