Sport

Simona Halep, prima reacție după eliminarea de la Australian Open 2022: ”Am fost la un pas să mă retrag, eram foarte obosită”

Simona Halep a fost eliminată în optimi de finală la Australian Open 2022 de Alize Cornet și a ținut să o felicite pe sportiva franceză pentru succesul obținut.
24.01.2022 | 10:07
Simona Halep prima reactie dupa eliminarea de la Australian Open 2022 Am fost la un pas sa ma retrag eram foarte obosita
ADVERTISEMENT
24-01-2022
08:31

Prima declaraţie a Simonei Halep după eliminarea de la Australian Open

“Am fost la un pas să mă retrag, eram foarte obosită. Am simţit că ea începe să cadă şi am continuat. Am luptat pentru fiecare minge, chiar dacă nu cu multă încredere.

A fost o bătălie pe o căldură puternică. Cornet a fost mai puternică pe final. Victoria ei e meritată. Este muncitoare şi îi doresc mult noroc. Sper să-şi îndeplinească visul, sunt alături de ea.

Cred că am jucat bine, dar am ratat câteva oportunităţi. Sunt fericită de felul cum am luptat azi, dar şi de cum am jucat aici. Rămân cu partea pozitivă.”, a spus Simona Halep, conform puntodebreak.com.

Simona Halep a vorbit pentru Eurosport, postul de televiziune care transmite Australian Open, şi a dezvăluit ce a simţit în timpul meciului cu Alize Cornet.

“Îmi place pe căldură, dar nu în extrem. A fost foarte cald azi și din primul set m-a lovit căldura și nu prea m-am simțit bine. Am amețit la un moment dat, mi-a fost rău, mă durea stomacul, mă durea ficatul, cam toate m-au durut astăzi”, a declarat Simona Halep pentru eurosport.ro.

Fanțuzoaica s-a impus după o bătălie epică, scor 6-4, 3-6, 6-4, în care ambele jucătoare au avut de suferit din cauza căldurii.

Tot din cauza temperaturii ridicate, Cornet a avut nevoie de îngrijiri medicale în setul decisiv.

ADVERTISEMENT

Reacția Simonei Halep după eliminarea de la Australian Open 2022

Imediat după ce a fost eliminată în optimi de finală la Australian Open 2022, Simona Halep a făcut o postare pe InstaStories în care a pus o fotografie de la finalul întâlnirii și a felicitat-o pe Alize Cornet pentru accederea pentru prima dată în sferturile unui turneu de Grand Slam.

În poza folosită de Halep, românca se află la mijlocul terenului și o aștepată pe franțuzoaică să o felicite pentru victorie, în timp ce aceasta este în genunchi, nevenindu-i să creadă că a reușit un succes atât de important.

ADVERTISEMENT

”Ai fost mai puternică azi! Tot respectul pentru tine Alize Cornet. Bucură-te. Voi continua să lucrez pentru a fi mai bună în următorul meci de 3 ore în care ne vom întâlni din nou”, a scris Halep în mesaj.

Simona Halep eliminare Australian Open 2022

Motivele pentru care Halep a cedat în meciul cu Cornet

Alize Cornet a rezistat mai bine problemelor cauzate de căldură, a învins-o pe Simona Halep, iar la finalul jocului a izbucnit în lacrimi, la fel ca și antrenorului său aflat în tribună.

ADVERTISEMENT

La interviul oferit pe teren după victoria nebună în fața campioanei noastre, Cornet a vorbit despre condițiile teribile în care s-a jucat acest meci și a dezvăluit că are o admirație aparte pentru româncă.

Halpe nu a mai reușit jocul solid din primele tururi de la Melbourne, iar FANATIK îţi prezintă cinci motive care au dus la eliminarea de la primul turneu de Grand Slam al anului.

ADVERTISEMENT

Ce program are Simona Halep după eliminarea de la Australian Open 2022

După eliminarea în optimile de finală de la Australian Open 2022, Simona Halep va reveni în România, unde se va antrena pentru turneele din luna februarie. Sportiva de 30 de ani nu este înscrisă la WTA Sankt Petersburg, primul turneu de după competiţia de la Antipozi.

Simona Halep va participa la WTA Dubai, turneu care se va disputa în perioada 14-20 februarie. Românca a câştigat de două ori titlul în Emiratele Arabe Unite, în 2015 şi 2020. După turneul de la Dubai, în calendar apare WTA Doha, care se va disputa în perioada 21-27 februarie. În mod normal, Halep va participa la această competiţie, unde a triumfat în 2014.

Românca rămâne cu cele 240 de puncte primite pentru atingerea acestei faze şi ratează revenirea în Top 20 WTA. După eliminarea de la Australian Open, Simona Halep va fi pe locul 23, cu 2.117 puncte. Sunt şanse mici să fie întrecută, în urma ei fiind trei jucătoare rămase în competiţie.

ADVERTISEMENT