Simona Halep

Simona Halep recunoaşte pentru FANATIK.RO: “Poate aveam o şansă să joc la Turneul Campioanelor dacă mă opream la Wuhan”

20.10.2018 | 12:28
Simona Halep recunoaste pentru FANATIKRO Poate aveam o sansa sa joc la Turneul Campioanelor daca ma opream la Wuhan
ADVERTISEMENT

FANATIK.RO este la Singapore, acolo unde Simona Halep a fost vineri desemnată cea mai bună jucătoare din 2018. Nu va juca, însă, la Turneul Campioanelor, din cauza durerilor la spate. În exclusivitate pentru FANATIK.RO, Simona a recunoscut că a făcut o greşeală atunci când a ales să joace la Wuhan, la puţin timp după ce s-a accidentat. Liderul mondial a dat şi detalii despre starea de sănătate şi durerile la spate.

“Nu ar fi trebuit să joc în China! Poate dacă mă opream acolo, la Wuhan, poate aș fi avut o șansă în plus să joc la Singapore. Dar niciodată nu poți ști de înainte cum e mai bine. Am făcut cum am simțit la acel moment”, a declarat Simona Halep pentru FANATIK.RO. Simona a vorbit şi despre un subiect sensibil, retragerea din tenis, mai ales în contextul ultimelor probleme medicale.

ADVERTISEMENT

Interviu cu Simona Halep de la Singapore. Dă cărţile pe faţă despre accidentare

Simona a vorbit şi despre programul ei din următoarea perioadă. Va avea nevoie de odihnă, în speranţa că va fi pregătită pentru următorul sezon. “A fost greu să mă antrenez pentru că am avut dureri la spate. Practic, nu pot să spun că m-am antrenat. Nu pot spune că ceva anume nu a mers, pentru că nu am avut timp să stau, să mă odihnesc și să mă recuperez, de aceea probabil nu mi-am revenit la timp. Este o problemă destul de dificilă, sensibilă, la spate, la coloană, și trebuie foarte multă atenție. Acum, că nu o să mai joc, o să mă odihnesc și o să fac exact ceea ce trebuie”, a mai spus Halep.

“Am dureri şi în timpul liber, nu doar atunci când joc”, este anunţul îngrijorător făcut de Halep. Iar liderul mondial recunoaşte că acum lucrurile sunt diferite faţă de problemele pe care le-a avut în trecut la spate. “Au fost dureri şi anul trecut, dar atunci am avut probleme la o coastă, nu la coloană ca acum. Dar orice durere este grea în zona spatelui, a mijlocului, dar trece. Au trecut toate, sper că va trece și asta cât mai repede”.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va putea participa la Turneul Campioanelor, din cuaza durerilor la spate, dar a exclus posibilitatea unei operații în următoarea perioadă. Românca a fost, totuși, la Singapore, de unde și-a anunțat retragerea în cursul zilei de joi, dar a rămas și pentru decernarea premiilor anuale de către WTA. Halep a fost desemnată jucătoarea anului 2018. Nu va putea fi detronată din poziția de lider indiferent de rezultatele de la Turneul Campioanelor.