Sport

Simona Halep recuperează teren în clasamentul WTA. Pe ce poziție se află înainte de Transylvania Open

Simona Halep a câștigat o poziție în clasamentul WTA după turneul de la Moscova și se află pe locul 18 înainte de Transylvania Open.
25.10.2021 | 11:53
Simona Halep recupereaza teren in clasamentul WTA Pe ce pozitie se afla inainte de Transylvania Open
ADVERTISEMENT

Cea mai bună jucătoare de tenis din România a fost eliminată în sferturile de finală la turneul WTA de la Moscova și a ajuns la Cluj pentru turneul Transylvania Open.

Simona a primit deja o veste bună și a urcat în clasamentul WTA o poziție, până pe locul 18. Halep a făcut deja primele antrenamente în Sala Polivalentă de la Cluj și speră să avanseze și mai mult în ierarhia mondială.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a urcat pe locul 18 înainte de turneul Transylvania Open 2021

Simona Halep se simte din ce în ce mai bine din punct de vedere fizic și se bate pentru titlu la Cluj cu alte două câștigătoare de Grand Slam: Emma Răducanu și Garbine Muguruza.

În primul tur Simona o va întâlni pe partenera de antrenament și prietenă a britanicei, Gabriela Ruse, însă toată lumea așteaptă confruntarea-șoc cu Emma Răducanu.

ADVERTISEMENT

Pentru Simona Halep este la primul turneu la Cluj după o pauză de cinci ani de zile, însă Clujul îi poartă noroc jucătoarei, disputând aici multe partide în Fed Cup.

Cum arată top zece zece WTA

1. Ashleigh Barty (Australia) – 9.076 de puncte

2. Arina Sabalenka (Belarus) – 6.750

3. Karolina Pliskova (Cehia) – 5.320

4. Barbora Krejcikova (Cehia) – 4.708

5. Garbine Muguruza (Spania) – 4.425

6. Elina Svitolina (Ucraina) – 4.096

7. Maria Sakkari (Grecia) – 4.005

8. Ons Jabeur (Tunisia) – 3.455

9. Belinda Bencic (Elveţia) – 3.365

10. Naomi Osaka (Japonia) – 3.326

Cum se clasează celelalte jucătoare din România înainte de turneul de la Cluj

După Simona Halep, cea mai bine clasată jucătoare este Sorana Cârstea, care se află pe poziția 38 cu 1.629 de puncte. Adversara Simonei, Gabriela Ruse, e pe locul 85 cu 859 și a coborât două locuri.

ADVERTISEMENT

Irina Begu se află pe locul 57 WTA cu 1.118 puncte și a coborât și ea o poziție. Singura jucătoare aflată în ascensiune este Jaqueline Cristian care a avansat trei poziții în clasament până pe locul 105, cea mai bună clasare din carieră, cu 735 puncte.

Ana Bogdan i-a cedat locul lui Jaqueline Cristian și se află pe locul 106 cu 726 de puncte. Mihaela Buzărnescu a pierdut de asemenea un loc și e pe 122 cu 624 de puncte, în timp ce Irina Bara e pe 138, cu două locuri mai jos și  538 de puncte.

ADVERTISEMENT

Ce a spus Simona Halep la sosirea la Cluj

„Sunt fericită să fiu aici, la Cluj și să particip la Transylvania Open. Am văzut pe rețelele sociale că turneul arată foarte bine. Este mare păcat că nu vom avea spectatori în sală.

Abia așteptam să mă întâlnesc cu fanii din România! Dar sunt fericită să mă întorc la Cluj, unde mă simt întotdeauna bine”.

Despre adversara din primul tur, Gabriela Ruse: „Era oarecum normal să joc cu o româncă pentru că suntem foarte multe și asta este o performanță foarte mare pentru tenisul românesc. Ea a avut un an extraordinar. Să intri în top 100 când ești la început e un lucru minunat. Joacă foarte bine, am jucat la dublu cu ea în America. Sper să fac un meci bun”.

ADVERTISEMENT