Sport

Simona Halep regretă o decizie care i-a afectat cariera: „Nu aș mai fi avut atâtea accidentări grave”

Simona Halep a făcut primele declarații după ce a anunțat că preparatorul fizic Teo Cercel a revenit în staff-ul ei și a recunoscut că ar fi avut mai puține accidentări cu el alături.
28.11.2021 | 16:43
Simona Halep regreta o decizie care ia afectat cariera Nu as mai fi avut atatea accidentari grave
ADVERTISEMENT

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, locul 20 WTA, a anunțat, luni, că preparatorul fizic Teo Cercel face parte, din nou, din staff-ul ei tehnic. „Toată lumea este acasă acum. Vă mulțumesc băieți pentru că sunteți echipa și familia mea.

Să muncim, dar mai întâi zâmbim. Pentru Teo zâmbetul este un proces în desfășurare”, a scris Simona Halep pe Instagram. Mesajul însoțea o poză, făcută într-o sală de fitness, în care Simona Halep și Teo Cercel îi aveau alături pe antrenorii Daniel Dobre și Adrian Marcu.

ADVERTISEMENT

Cea mai valoroasă jucătoare a României a fost prezentă, zilele acestea, la Cluj Napoca, pentru a-i susține pe jucătorii din echipa de Cupa Davis a României, dar, mai ales, pentru a asista la meciul de dublu al lui Horia Tecău și Marius Copil.

Simona Halep se bucură să lucreze, din nou, cu Teo Cercel

La finele confruntării, Simona a declarat că și-a anulat prezența la turneul demonstrativ de la Johannesburg, Africa Cares Tennis Challenge, după care a vorbit și despre noutatea din staff-ul ei tehnic.

ADVERTISEMENT

Este un om deosebit care m-a ajutat foarte mult, a ajutat echipa cu totul. Sunt deja 7-8 ani de când lucrăm împreună, mă bucur foarte mult să-l am din nou în echipă. Mă simt bine cu el, este exact ce trebuie”, a spus ea despre Teo Cercel, conform pentru Digi Sport.

I-am simțit lipsa ca antrenor, poate aș fi gestionat mai bine anumite chestii cu el și nu aș fi ajuns la accidentări atât de grave. Eu consider că ce se întâmplă, se întâmplă cu un motiv, nu vreau să mai privesc înapoi negativ. Teo e din nou în echipa mea, atât contează”, a mai precizat ea.

ADVERTISEMENT

Simona Halep și Teo Cercel au lucrat, prima dată, împreună în 2013

Colaborarea dintre Simona Halep și Teo Cercel a început în anul 2013. Jucătoarea și-a mai concediat, o dată, preparatorul fizic, în anul 2016, dar despărțirea a fost pentru o perioadă scurtă de timp.

Însă nu la fel au stat lucrurile la începutul anului 2020. Înainte de a participa la Australian Open, Simona Halep a concurat la turneul de la Adelaide. În optimile de finală, ea a avut-o adversară pe australianca Ajla Tomljanovic, de care a dispus cu 6-4, 7-5.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, Halep a strigat nervoasă spre Darren Cahill „Spune-i lui Teo că sunt foarte obosită. Am obosit”. Ulterior, preparatorul fizic nu a fost prezent în boxa staff-ului Simonei la niciun meci de la Australian Open. Mai mult, FANATIK anunța în exclusivitate, la vremea respectivă, că Teo Cercel a venit mai devreme în România.

Simona Halep despre Teo Cercel: „Dacă mă plâng puțin, mă împinge de la spate”

La ediția din 2020 de la Australian Open, Halep a fost învinsă în semifinale de spaniola Garbine Muguruza, cu 7-6 (8), 7-5, după ce trecuse de americanca Jennifer Brady (7-6/5, 6-1), britanica Harriet Dart (6-2, 6-4), kazaha Yulia Putintseva (6-1, 6-4), belgianca Elise Mertens (6-4, 6-4) și estona Anett Kontaveit (6-1, 6-1).

Interesant este că respectiva despărțire s-a produs la foarte scurt timp după ce Simona l-a lăudat pe Teo într-un interviu acodat celor de la BT Talks. „Teo știe cum trebuie să mă ia. Dacă mă plâng foarte tare, atunci se opreste și el din a-mi da exerciții. Dar dacă mă plâng doar un pic, ca am o nemulțumire, mă împinge de la spate”, a mai spus Simona.

După ce a încetat colaborarea cu Halep, Cercel nu a stat foarte mult timp fără angajament. El a fost cooptat în staff-ul altei românce, Sorana Cîrstea. Parteneriatul dintre cei doi s-a sfârșit acum 16 zile.

ADVERTISEMENT
Tags: