Sport

Simona Halep și-a anulat un meci de gală din cauza noii tulpine de Covid: „Mi-e frică!”

Jucătoarea română de tenis Simona Halep, aflată în prezent pe locul 20 WTA, trebuia să participe la un meci demonstrativ la Johannesburg, dar și-a schimbat planurile.
28.11.2021 | 14:50
Simona Halep sia anulat un meci de gala din cauza noii tulpine de Covid Mie frica
ADVERTISEMENT

După descoperirea, în Africa de Sud, a unei noi tulpini de Covid-19, Omicron, mult mai contagioasă, mai multe state din lume au decis să interzică intrarea pe teritoriul lor a persoanelor care ajung din această zonă a lumii.

Simona Halep urma să o aibă adversară pe Martina Hingis

Simona Halep își anunțase prezenta la un turneu demonstrativ organizat la Johannesburg, pe 18 și 19 decembrie. Africa Cares Tennis Challenge își propune nu numai să promoveze tenisul în Africa de Sud, dar va fi folosit ca vehicul în lupta împotriva violenței bazate pe gen.

ADVERTISEMENT

La partidele programate în cel mai mare oraș din Africa de Sud vor mai participa Venus Williams, Iga Swiatek, Martina Hingis, Sloane Stephens, Zoe / Isabella Kurger și doi jucători, Khololwam Montsi și Dustin Brown.

Simona Halep risca să petreacă sărbătorile de final de an în carantină

Simona a renunțat să participe la respectiva competiție. „Am anulat, nu mai merg. Nu știu dacă evenimentul s-a anulat, nu vreau să vorbesc tâmpenii.

ADVERTISEMENT

Eu nu mai merg, pentru că mi-e teamă. Nu vreau să risc nimic”, a spus Simona Halep, într-un interviu exclusiv acordat lui Gabriel Morariu, realizatorul emisiunii Așii Tenisului, de la Digi Sport.

Recent, Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, a făcut cunoscut că orice persoană care vine pe teritoriul țării noastre din zona Africii de Sud va fi obligată să se testeze și să intre în carantină, timp de 14 zile. Altfel spus, Simona Halep ar fi petrecut sărbătorile de sfârșit de an în carantină.

ADVERTISEMENT

Simona Halep va preda cursuri de tenis online

Simona Halep a încheiat sezonul 2021 la Linz, unde s-a calificat în semifinale, dar a abandonat înaintea meciului cu a ei compatrioată, Jaqueline Adina Cristian, din cauza unei accidentări.

Dar cea mai valoroasă jucătoare din România nu a putut sta departe de tenis. Ea s-a deplasat la Cluj-Napoca, acolo unde echipa de Cupa Davis a țării noastre a jucat împotriva naționalei statului Peru.

ADVERTISEMENT

Totodată, ea a confirmat că va preda cursuri de tenis și nu numai, online. Filmările vor avea loc în California, iar cursant poate fi oricine. „Cursul se lansează marți, 30 noiembrie! Sunt atât de încântată să fiu noul tău antrenor și să împărtășesc mai multe despre loviturile și procesele mele de gândire când sunt pe teren.

Este oficial! O să te antrenez pe TopCourt! Filmez în California în curând și vă voi implica și pe voi în filmări. Abia aștept să mi te alături!”, a transmis Halep prin intermediul rețelelor de socializare.

Preparatorul fizic Teo Cercel a fost cooptat, din nou, în staff-ul Simonei Halep

Luni, ocupanta locului 20 în clasamentul mondial a anunțat revenirea în staff-ul ei a preparatorului fizic Teo Cercel. „Toată lumea este acasă acum. Vă mulțumesc băieți pentru că sunteți echipa și familia mea. Să muncim, dar mai întâi zâmbim. Pentru Theo zâmbetul este un proces în desfășurare”, a scris Simona Halep pe Instagram.

Colaborarea dintre Simona Halep și Teo Cercel a început în anul 2013. Jucătoarea și-a mai concediat, o dată, preparatorul fizic, în anul 2016, dar despărțirea a fost pentru o perioadă scurtă de timp.

Însă nu la fel au stat lucrurile la începutul anului 2020. Înainte de a participa la Australian Open, Simona Halep a concurat la turneul de la Adelaide. În optimile de finală, ea a avut-o adversară pe australianca Ajla Tomljanovic, de care a dispus cu 6-4, 7-5.

La un moment dat, Halep a strigat nervoasă spre Darren Cahill „Spune-i lui Teo că sunt foarte obosită. Am obosit”. Cercel nu a fost prezent în boxa staff-ului Simonei la niciun meci de la Australian Open. Mai mult, FANATIK anunța la vremea respectivă că Teo Cercel a venit mai devreme în România.

ADVERTISEMENT