Sporturi

Simona Halep, retrogradată la Wimbledon? Update: Anunţul oficial al britanicilor

26.06.2018 | 21:25
Simona Halep retrogradata la Wimbledon Update Anuntul oficial al britanicilor

UPDATE, ora 12:49. Organizatorii au anunţat capii de serie de la Wimbledon! În cele din urmă, s-a decis ca Simona Halep să fie cap de serie numărul 1 la competiţia de la All England Club (VEZI MAI MULTE DETALII), în timp ce Serena Williams, despre care se aştepta să fie anunţată drept principală favorită, va fi doar cap de serie 25.


Simona Halep, retrogradată la Wimbledon? Miercuri se aşteaptă ca o comisie specială să anunţe capii de serie la turneul de Grand Slam care va începe pe 2 iulie, în condiţiile în care englezii îşi rezervă dreptul de a nu respecta clasamentul WTA, sub pretextul unei “trageri la sorţi echilibrate”. Tim Henman, fost jucător important al britanicilor, și actualmente membru al comisiei, dă de înțeles că Simona Halep va pierde statutul de cap de serie 1.

Serena Williams este cea care ar urma să fie desemnată favorită principală, cel puțin așa consideră Henman. Fost semifinalist la Wimbledon și la US Open, acesta spune că va lua în considerare opinia organizatorilor turneului de Grand Slam de la New York, după ce aceștia au anunțat clar că Serena va beneficia de statutul de cap de serie 1. “Este interesantă abordarea colegilor din SUA și cu siguranță vom ține cont de aceasta. Totuși, încă nu am luat o decizie din acest punct de vedere. Urmează să o facem în scurt timp și vom face anunțul”, a explicat Henman.

Simona Halep, retrogradată la Wimbledon? Serena Williams a câștigat de șapte ori titlul la Londra.

Simona Halep, retrogradată la Wimbledon? Wozniacki și-a exprimat dorința

Caroline Wozniacki, locul 2 WTA, una dintre principalele rivale ale Simonei Halep, insistă că Serena Williams ar trebui să primească statutul de cap de serie numărul 1, în defavoarea româncei. “Trebuie să ținem cont de cât de multe titluri de Grand Slam a câștigat, de faptul că a fost pe locul 1 în lume atâția ani. Este cea mai bună din istorie, trebuie să fie cap de serie numărul 1”, a declarat Wozniacki. Tragerea la sorți pentru tabloul principal de la Wimbledon, competiție care începe pe 2 iulie, va avea loc vineri. Comisia specială va anunța în cursul zilei de miercuri care