Sporturi

Simona Halep revine astăzi pe locul 2 WTA! Salt spectaculos în clasament pentru Sofia Kenin, câștigătoarea de la Australian Open

03.02.2020 | 09:57
Simona Halep revine astazi pe locul 2 WTA Salt spectaculos in clasament pentru Sofia Kenin castigatoarea de la Australian Open
ADVERTISEMENT

Simona Halep revine astăzi pe locul 2 WTA, pentru prima dată după clasamentul dat publicității ăn 22 aprilie 2019. Românca s-a oprit în semifinale la Australian Open, însă a urcat pe locul 2 în clasament, depășind-o pe Karolina Pliskova.

Barty rămâne lider în clasamentul WTA, Osaka ajunge pe locul 10

Australianca Ashleigh Barty rămâne lider în clasamentul WTA, cu 8367 de puncte, cu toate că nu a reușit să câștige Australian Open. Asta, în condițiile în care a fost învinsă se Sofia Kenin, câștigătoarea surpriză a competiției.

ADVERTISEMENT

Simona Halep a urcat un loc în clasament, cu 6101 puncte, devansând-o pe cehoaica Karolina Pliskova, sportivă care a acumulat 5290 de puncte.

TOP 10 este completat de Belinda Bencic (4675 puncte), Bianca Andreescu (4665 puncte), Sofia Kenin (4495 puncte), Kiki Bertens (3965 puncte), Serena Williams (3915 puncte) și Naomi Osaka (3626 puncte).

ADVERTISEMENT

De remarcat saltul spectaculos al Sofiei Kenin, care a urcat opt locuri în clasament, dar și căderea de 6 locuri a lui Naomi Osaka, aflată în acest moment pe locul zece.

Garbine Muguruza, salt de 16 locuri în clasament

Desigur, nu poate fi ignorată nici revenirea în forță a Garbinei Muguruza, tenismenă ieșită în ultima vreme din top 10. Astfel, Muguruza a urcat 16 poziții, până pe locul 16, grație finalei disputate la Australian Open.

ADVERTISEMENT

Muguruza a fost protagonista unui moment extrem de bizar la Australian Open, atunci când un jurnalist a comparat lipsa ei de formă din ultimii doi ani cu o comă profundă.

”E un comentariu extrem de dur să spui că am fost în comă. Am avut mai puțin succes, în comparație cu alți ani, atâta tot”, s-a apărat Muguruza.

ADVERTISEMENT

O altă tenismenă care a impresionat la Australian Open și a avansat 33 de poziții în clasament e Ons Jabeur, tunisiana care se află în acest moment pe locul 45 în clasamentul WTA.

  • 2266 de puncte o despart pe Simona Halep de primul loc WTA
ADVERTISEMENT