Sport

Simona Halep revine în Top 10 WTA după victoria de la Toronto! Urcare fulminantă în ierarhia mondială

Cea mai valoroasă jucătoare de tenis a României, Simona Halep, va reveni la începutul săptămânii viitoare în primele 10 jucătoare ale lumii. Victoria de la Toronto a urcat-o pe locul 6 WTA.
14.08.2022 | 23:00
Simona Halep revine in Top 10 WTA dupa victoria de la Toronto Urcare fulminanta in ierarhia mondiala
Simona Halep s-a calificat în finala WTA Toronto 2022 și va reveni în Top 10 WTA de la începutul săptămânii viitoare. Sursa foto: Tennis Canada
ADVERTISEMENT
14-08-2022
19:59

Simona Halep, pe locul 6 WTA după victoria de la Toronto!

Simona Halep a câştigat turneul WTA 1000 de la Toronto după o finală cu Beatriz Haddad Maia. După acest succes, românca revine în top 10 WTA, mai exact, de luni, va ocupa locul 6 în ierarhia mondială. În clasamentul WTA Race, Simona Halep urcă pe locul 4 şi are şanse mari să joace în Turneul Campioanelor de la finalul anului. 

Simona Halep și-a regăsit cadența și își spulberă adversarele la foc automat. La WTA Toronto românca va disputa finala cu Beatriz Haddad Maia, iar de la începutul săptămânii viitoare reintră în Top 10 mondial.

Simona Halep și-a asigurat revenirea în Top 10 și atacă primele 5 poziții mondiale

Simona Halep a intrat în competiția de la Toronto de pe poziția a 15-a în clasamentul WTA, iar rezultatele obținute în Canada o readuc în prim-planul tenisului mondial.

ADVERTISEMENT

După ce și-a spulberat adversarele în tururile anterioare, Simona a obținut o victorie impresionantă și în semifinala cu Jessica Pegula 2-6, 6-3, 6-4, iar punctele pe care și le-a asigurat deja (585) o propulsează între primele 10 jucătoare în clasamentul mondial.

În cazul unui succes în fața braziliencei Haddad Maia (locul 24 în lume), românca își va asigura 900 de puncte și va face un salt impresionant, până pe a șasea poziție în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT

Finala Simona Halep – Haddad Maia se joacă duminică, de la ora 20:30, iar fostul lider mondial pornește cu prima șansă. Și în meciurile directe Simona este în avantaj.

De trei ori s-au înfruntat cele două sportive, prima oară în 2017, la Wimbledon, 7-5, 6-3 pentru Simona. A urmat o pauză lungă, datorată și perioadei complicate prin care a trecut sportiva din țara noastră, măcinată de accidentări în ultimii ani.

ADVERTISEMENT

S-au reîntâlnit la începutul acestui an, la Australian Open, și din nou Simona a avut câștig de cauză 6-2, 6-0. Singura victorie a sportivei sud-americane s-a conturat în urmă cu două luni, la WYA Birmingham 6-3, 2-6, 6-4.

Simona Halep joacă pentru cel de al 24-lea trofeu WTA

Prima rachetă a României este aproape să-și treacă în palmares al 24-lea triumf într-un turneu din circuitul mondial WTA. Cele mai importante victorii sunt cele de la Roland Garros (2018) și Wimbledon (2019)

ADVERTISEMENT

La Toronto, Simona nu s-a impus niciodată. A jucat o finală în 2015 și a fost eliminată în sferturile de finală, în 2019.

259.100 dolari este premiul pe care și l-a asigurat Simona Halep după calificarea în finala WTA Toronto, turneu de categorie 1.000

ADVERTISEMENT
Tags: