Sport

Simona Halep revine pe teren în această vară! S-a înscris la turneul de la Cincinnati

Simona Halep va reveni pe teren în această vară după ce a ratat turneele de Grand Slam de la Roland Garros și Wimbledon, respectiv prezența la Jocurile Olimpice.
21.07.2021 | 14:19
Simona Halep revine pe teren in aceasta vara Sa inscris la turneul de la Cincinnati
ADVERTISEMENT
21-07-2021
11:20

Halep merge la Cincinnati

Jucătoarea de tenis Simona Halep și-a anunțat participarea la turneul de la Cincinnati, aceasta urmând să fie prima competiție la care ia startul după accidentarea suferită la WTA Roma.

Ajunsă pe locul 10 WTA, campioana noastră s-a înscris la Western & Southern Open, turneu care va avea loc în perioada 14-22 august, acolo unde vor fi prezente nume mari ale tenisului feminin, precum Ashleigh Barty, Naomi Osaka, Aryna Sabalenka, Sofia Kenin, Bianca Andreescu, Elina Svitolina, Karolina Pliskova, Iga Swiatek, Garbine Muguruza sau Barbora Krejcikova.

 

Simona Halep are un an foarte dificil. Românca a suferit o ruptură musculară la gamba stângă în primul tur de la WTA Roma și a ratat trei obiective majore din acest an: Roland Garros, Wimbledon și Jocurile Olimpice.

Simona Halep revine pe teren în această vară! Nevoită să se retragă de la Wimbledon și JO

Sportiva din România a făcut deplasarea la All England Club, însă după câteva antrenamente pe iarba londoneză a anunțat că nu poate evolua la Wimbledon, unde venea din postura de campioană en-titre.

ADVERTISEMENT

Câteva zile mai târziu, Simona Halep a mai făcut un anunț dureros. A fost nevoită să se retragă de la Jocurile Olimpice, marele obiectiv al anului și una dintre speranțele de medalii ale României în competiția supremă.

Mihai Covaliu: “Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri”

Președintele COSR, Mihai Covaliu, a declarat că absența Simonei Halep este una foarte importantă pentru delegația României:

ADVERTISEMENT

“Ea a făcut nişte analize amănunţite zilele acestea în urma accidentării, iar medicii i-au spus că nu va putea juca tenis cel puţin patru săptămâni de acum încolo.

Pentru România, Simona reprezintă o mare pierdere înaintea acestor Jocuri”, a spus Covaliu.

Cahill: “Va reveni la antrenamente săptămânile următoare, sperăm să fie în regulă pentru Cincinnati”

Însă, revenirea pe teren a Simonei Halep este așteptată în această vară. Anunțul a fost făcut de antrenorul sportivei, Darren Cahill, aflat la finala de la Wimbledon:

ADVERTISEMENT

„Am primit un mesaj de la Simona chiar după finală, urmărește tenis din nou, ceea ce este foarte bine. Speră că va juca în curând, a avut o vacanță de două săptămâni, este în Italia.

Va reveni la antrenamente săptămânile următoare, sperăm să fie în regulă pentru Cincinnati”, a spus Darren Cahill.

ADVERTISEMENT

Simona Halep coboară pe locul 9 în clasamentul WTA!

Începând de săptămâna viitoare, Simona Halep va fi pe locul 9 în clasamentul WTA. A pierdut 2000 de puncte după ce nu a putut să își apere trofeul de la Wimbledon.

Turneul de la Cincinnati va avea loc între 14 și 22 august. Simona Halep a ajuns de trei ori în finala turneului: 2015, 2017 și 2018, însă a pierdut de fiecare dată.

ADVERTISEMENT