Simona Halep

Simona Halep riscă să piardă locul pe podium după accidentarea de la Roma. Cum se poate întâmpla acest lucru

12.05.2021 | 21:58
Simona Halep risca sa piarda locul pe podium dupa accidentarea de la Roma Cum se poate intampla acest lucru
ADVERTISEMENT

Simona Halep a abandonat în turneul de la Roma, după ce a suferit o accidentare în partida cu Angelique Kerber. Problema pare a fi una gravă, iar românca a părăsit terenul în lacrimi. A acuzat dureri în zona gambei stângi, iar medicii au anunţat-o că ar fi vorba despre o ruptură.

Abandonul de la Roma ar putea să o coste pe Simona Halep locul pe podium în clasamentul WTA. Una dintre Aryna Sabalenka şi Elina Svitolina ar putea să o depăşească. Jucătoarea din Belarus are şanse mai mari.

ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va pierde punctele pe care le-a obţinut în 2020 la Roma, datorită reglementărilor făcute în clasament pe perioada pandemiei de coronavirus. Astfel că va avea 6520 de puncte la actualizarea care se va face luni, 17 mai, după finala de la Roma.

Simona Halep îşi pierde locul pe podium în clasamentul WTA dacă Aryna Sabalenka joacă finala de la Roma

Aryna Sabalenka este cea mai în formă jucătoare din circuit. A fost finalistă la Stuttgart şi a câştigat turneul de la Madrid, ultimul înainte de Roma.

ADVERTISEMENT

Dacă va juca şi finala de la Roma, Aryna Sabalenka îşi va asigura un total de 6590 de puncte, astfel că va trece peste Simona Halep în clasament. În cazul în care câştigă turneul ar ajunge chiar la un total de 6905 puncte.

Aryna Sabalenka a obţinut miercuri calificarea în turul 3, după ce a reuşit să o învingă pe Sara Sorribes Tormo, scor 6-1, 7-5. Dar parcursul până în finală rămâne unul extrem de complicat.

ADVERTISEMENT

Elina Svitolina este şi ea în cursă pentru a o depăşi pe Simona Halep. Trebuie să câştige titlul la Roma pentru a reuşi asta

În turul 3 de la WTA Roma, Aryna Sabalenka o va înfrunta pe Coco Gauff. Iar dacă va trece de americancă ar putea să o întâlnească în sferturile de finală pe Ashleigh Barty, liderul clasamentului WTA. Partea superioară a tabloului rămâne ticsită de capi de serie. În semifinale, Sabalenka ar putea să o înfruntă pe una dintre Swiatek, Muguruza şi Svitolina.

De altfel, şi Elina Svitolina ar putea să o depăşească pe Simona Halep. Doar că ea ar avea nevoie să câştige turneul, spre deosebire de Sabalenka. Acesteia din urmă i-ar fi suficientă finala.

ADVERTISEMENT

Elina Svitolina a învins-o în trei seturi pe Amanda Anisimova, scor 2-6, 6-3, 6-4, şi s-a calificat în turul 3. Unde o va înfrunta pe Garbine Muguruza. În sferturile de finală, Svitolina ar putea juca împotriva învingătoarei dintre Iga Swiatek şi Barbora Krejcikova.

Presiune mare pe Simona Halep la Wimbledon. Are de apărat cele 2000 de puncte obţinute în 2019

Accidentarea pe care a suferit-o Simona Halep îi pune în pericol şi prezenţa la Roland Garros. Nu va pierde puncte nici acolo, deoarece le va păstra pe cele acumulate la ediţia din 2020.

Dar marea problemă din perspectiva clasamentului rămâne Wimbledon. La All England Club, Simona Halep are de apărat 2000 de puncte. Dacă le pierde şi nu pune nimic important în loc, românca riscă inclusiv să iasă din top 10.

ADVERTISEMENT
Tags: