Halep, în pericol! Cum ar putea să piardă un loc în clasamentul WTA Race

Gabriel Esanu   
in Simona Halep
28/03/2018, 12:11
Halep, în pericol! Cum ar putea să piardă un loc în clasamentul WTA Race

Revista Fanatik / Septembrie - 48 de pagini, numai 5 lei
48 de pagini, numai 5 lei

Petre Cozma, răvăşit de eliberarea ucigașilor fiului: „Îi iau cu lopata!”
Acum la toate punctele de presă

Clasamentul Race to Singapore ţine cont de rezultatele obţinute de jucătoare în 2018. În funcţie de această ierarhie, primele opt se califică, în luna octombrie, la finalul sezonului, la Turneul Campioanelor. Simona Halep a început săptămâna pe doi, dar eliminarea de la Miami ar putea să o coste.

Elina Svitolina este jucătoarea care ar putea să o depăşească pe Simona Halep. Pentru asta, ucraineanca ar avea nevoie să câştige turneul de la Miami. Svitolina joacă de la ora 20:00, în sferturile de finală, contra letonei Jelena Ostapenko. Dacă se califică, ar urma să joace în semifinale cu învingătoarea dintre Venus Williams şi Danielle Collins.

În cazul în care se impune la Miami,Svitolina, actualmente locul 4 în ierarhia Race, ar încasa 1000 de puncte, prin care ar acumula un total de 2.540 de puncte. Simona Halep, eliminată în turul 3 la Key Biscane, mai adună încă 65 de puncte şi va ajunge la un total de 2.385, prin care ar cădea pe locul 3.

Lider va rămâne Caroline Wozniacki. Deşi eliminată din turul 2 la Miami, daneza păstrează avantaj în special datorită celor 2.000 de puncte acumulate prin victoria la Australian Open. Va avea 2.760 începând de săptămâna viitoare. Svitolina ar putea să rămână chiar pe locul 4, incusiv sub Kerber, dacă nu prinde finala la Miami. Kerber, scoasă în sferturi la Miami, va avea 2.055 de puncte de luni.

Închide ×