News

Ce speră Simona Halep că se va schimba în România după victoria de la Wimbledon: „E păcat că acești copilași nu au parte de un mediu mai bun”

13.07.2019 | 20:53
Ce spera Simona Halep ca se va schimba in Romania dupa victoria de la Wimbledon E pacat ca acesti copilasi nu au parte de un mediu mai bun

Simona Halep a reușit o victorie entuziasmantă la Wimbledon, după o finală de numai 55 de minute câștigată în fața Serenei Williams, scor 6-2, 6-2. La conferința de presă de după finală, Simona a fost întrebată de reporterul FANATIK cu privire la așteptările pe care le are de la tenisul românesc, acum că Ion Țiriac a devenit noul președinte al Federației Române de Tenis.

Simona Halep așteaptă schimbări în România după victoria de la Wimbledon

Simona Halep a explicat de ce și-ar dori ca planul lui Ion Țiriac să reușească: „E păcat de talentul pe care îl avem noi românii. Avem nevoie de bunătate și de suport emoțional și fizic din partea tuturor ca tenisul să progreseze și să ajungă pe un drum normal. Pentru că nu este pe un drum normal și e păcat.

Avem atâtea rezultate bune, avem atâtea fete bune care sunt la un nivel extraordinar și e păcat că acești copilași nu au parte de un mediu mai bun și de un ajutor financiar, pentru că nu toți părinții au posibilitatea să investească într-un copil, deoarece tenisul este un sport scump. De aceea sper ca domnul Țiriac să facă ceea ce-și dorește și să reușească”, a răspuns Halep întrebării reporterului FANATIK.

SImona Halep speră ca Ion Țiriac să poate să se schimbe tenisul din România, după victoria ei de la Wimbledon
SImona Halep speră ca Ion Țiriac să poate să se schimbe tenisul din România, după victoria ei de la Wimbledon

Ion Țiriac, omul din spatele succesului Simonei Halep

Și Ion Țiriac a fost subiectul unui interviu inedit, oferit celor de la EuroSport, după victoria de la Wimbledon: „Într-o țară cu 22 de milioane de locuitori este cea mai mare personalitate sportivă, chiar și înainte de Wimbledon. Cred că acest triumf va aduce la tenis încă 10.000 de copii. Asta îmi doresc cel mai mult”, a spus miliardarul român.

Și antrenorul Simonei Halep, Daniel Dobre, l-a lăudat pe Ion Țiriac: „A jucat un rol important. Locuiește aproape de el, se antrenează la clubul lui în București. El este cel care o provoacă tot timpul. O influență foarte mare și pentru mine ca antrenor. Vede jocul foarte bine. Bine, sunt unele lucruri cum ar fi ‘Eu mă antrenam cinci ore cu Villas’ pe care Simona Halep nu le poate face, pentru că nu poate să reziste atât de mult la un antrenament”, a spus tehnicianul român.