Sport

Simona Halep s-a întors la Paris pentru antrenamente. Ce program are fostul lider mondial până la participarea la Wimbledon

Simona Halep și-a reluat antrenamentele la baza de pregătire Tenis Club de Paris, deținută de Patrick Mouratoglou. Până să înceapă sezonul pe iarbă, cei doi vor participa săptămâna viitoare la Cluj, la Sports Festival.
03.06.2022 | 11:37
Simona Halep sa intors la Paris pentru antrenamente Ce program are fostul lider mondial pana la participarea la Wimbledon
Simona Halep s-a întors la Paris pentru a pregăti sezonul pe iarbă. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Eliminată prematur de la Roland Garros, Simona Halep a preferat să petreacă în liniște câteva zile în România. Fostul lider mondial și-a reluat de joi antrenamentele la academia antrenorului Patrick Mouratoglou.

Perioadă intensă pentru Simona Halep

Racheta numărul 1 a României și-a reluat antrenamentele după eliminarea surprinzătoare de la Roland Garros, unde a fost învinsă în turul 2 de adolescenta Qinwen Zheng, din China.

ADVERTISEMENT

După o scurtă pauză în România, Halep s-a întors la Paris unde pregătește sezonul de iarbă care va culmina cu participarea la Wimbledon.

Echipa de la Tenis Club de Paris, baza de pregătire pe care o deține antrenorul româncei, Patrick Mouratoglou, a postat un mesaj de bun venit pentru sportiva din țara noastră.

ADVERTISEMENT

”Simona Halep, mulțumim că ai ales Clubul de Tenis Paris pentru antrenamentele tale. Este o plăcere să te primim alături de echipa ta”, au transmis administratorii Tenis Club de Paris.

Până la Grand Slam-ul de la Londra, Halep și antrenorul ei vor participa, peste o săptămână, la Sports Festival, la Cluj-Napoca.

ADVERTISEMENT

Sportiva va juca un meci demonstrativ alături de Horia Tecău și invitații lor, meci ce marchează retragerea din cariera sportivă a vicecampionului olimpic și dublu câștigător de Grand Slam la dublu.

În cadrul aceluiași eveniment, Patrick Mouratoglou va susține un Master Clas intitulat ”The art of coaching” – ”Arta de a antrena”.

ADVERTISEMENT

Două turnee de încălzire, înainte de Wimbledon

După prezența la Cluj, Simona Halep și Patrick Mouratoglou vor începe seria meciurilor pe iarbă. Din 13 iunie, românca va evolua la Birmingham WTA 250.

Tot un turneu de 250 de puncte WTA, Bad Homburg, va fi ultima repetiție a fostului lider mondial înainte de intra în cursa pentru un nou titlu la Wimbledon, turneu programat între 27 iunie – 10 iulie.

În altă ordine de idei, Simona Halep va începe seria de turnee pe iarbă pe o poziție în afara primelor 20 de jucătoare ale lumii. După eliminarea de la Paris, românca (locul 19 înaintea turneului de la Roland Garros), va cădea cel puțin două locuri în clasamentul WTA.

ADVERTISEMENT