Simona Halep

Simona Halep s-a retras de la Doha! Sorana Cîrstea rămâne singura reprezentantă a României pe tabloul principal

22.02.2020 | 15:21
Simona Halep sa retras de la Doha Sorana Cirstea ramane singura reprezentanta a Romaniei pe tabloul principal
ADVERTISEMENT

Simona Halep a hotărât să se retragă de la turneul de la Doha, programat săptămâna viitoarea, locul sportivei din România, care urma să fie a doua favorită la competiția Premier 5, pe tabloul principal fiind luat de Aryna Sabalenka.

Simona Halep s-a retras de la Doha

Simona Halep a avut o săptămână reușită la Dubai, unde a arătat un nivel ridicat al tenisului, care i-a permis să revină de la 0-1 la seturi în partidele cu Ons Jabeur și Aryna Sabalenka, și să ajungă în ultimul act, unde o va întâlni pe Elena Rybakina.

ADVERTISEMENT

În ziua finalei de la Dubai, WTA Insider a anunțat că Simona Halep s-a retras de la turneul de categorie Premier 5 de la Doha, programat săptămâna viitoare, locul său pe tabloul principal urmând a fi luat de Aryna Sabalenka.

Sportiva din Belarus va intra direct în turul doi al competiției, unde va întâlni câștigătoarea meciului dintre Anastasija Sevastova și Annet Kontaveit.

ADVERTISEMENT

Simona Halep poate câștiga la 20-lea trofeu din carieră

Simona Halep va juca prima finală din acest sezon, la Dubai. În ultimul act al competiției din Emiratele Arabe Unite sportiva din România o va întâlni pe Elena Rybakina, jucătoare cu un start excelent de an.

Rybakina a jucat cinci turnee în primele două luni ale anului, și, în afară de Australian Open, unde a cedat în turul trei la liderul mondial Ashleigh Barty, a ajuns de fiecare dată în finală, la Shenzhen, Hobart, unde a câștigat trofeul după victoria în fața Shuai Zhang, Sankt Petersburh, și Dubai.

ADVERTISEMENT

După retragerea Simonei Halep, România rămâne cu o singură reprezentantă pe tabloul principal al turneului de la Doha, Sorana Cîrstea. Sportiva aflată pe locul 70 în ierarhia WTA va juca în runda inaugurală chiar cu Rybakina, adversara Simonei Halep din finala de la Dubai.

Sezonul trecut, Simona reușea să ajungă în ultimul act de la Doha, unde ceda în fața Elisei Mertens, 6-3, 4-6, 3-6.

ADVERTISEMENT