Sporturi

Simona Halep s-a retras de la New Haven! Are o problemă la tendonul lui Achile

20.08.2018 | 23:54
Simona Halep sa retras de la New Haven Are o problema la tendonul lui Achile

Simona Halep s-a retras de la turneul de la New Haven, ultima competiţie importantă a tenisului feminin înainte de startul ultimului Grand-Slam al anului, US Open. După ce a pierdut dramatic finala de la Cincinnati în faţa olandezei Kiki Bertens, numărul 1 mondial WTA urma să participe şi la turneul din Connecticut, însă în cursul zilei de luni a făcut anunţul oficial al retragerii. Motivul invocat este o problemă medicală.

Simona Halep s-a retras de la New Haven. Simona era epuizată după două finale şi s-a văzut oboseala în timpul meciului pentru titlu de la Cincinnati
Simona Halep s-a retras de la New Haven. Simona era epuizată după două finale

Este vorba de durerile resimţite de ceva mai multă vreme la tendonul lui Achile. Numărul unu mondial vrea să fie la 100% din punct de vedere fizic înainte de US Open. Săptămâna trecută Simona a cerut un wildcard organizatorilor de la New Haven și l-a obținut. Totuși, după două finale în decurs de două săptămâni, Halep e epuizată, lucru evident în decisivul finalei cu Kiki Bertens, la Cincinnati. În aceste condiții, sportiva noastră a decis să nu riște nimic, mai ales că a resimțit dureri și la tendon, unde a mai avut probleme.

Simona Halep s-a retras de la New Haven. Era din ce în ce mai epuiazată

Simona s-a văzut clar pe parcursul finalei de la Cincinnati faptul că este din ce în ce mai epuizată. În ultimele 10 zile, românca a jucat 10 meciuri, chiar și câte două pe zi, la Montreal, când ploaia a decalat programul, dar și la turneul din Ohio, unde vremea și-a făcut din nou de cap. În total, după cele două competiții de pe tărâm american, Halep a adunat 1.077 de minute. Mai mult decât orice altă jucătoare din circuit. Simona a şi subliniat acest lucru imediat după finală.

CT Open 2018: World No.1 Simona Halep LIVE

? Champion in New Haven in 2013, a disappointed world No.1 Simona Halep spoke about her decision to withdraw from #CTOpenTennis due to an achilles injury.

Gepostet von Connecticut Open am Montag, 20. August 2018

“Aşadar, este pentru a treia oară când vorbesc din aceeaşi poziţie. Am pierdut trei finale aici, dar poate în viitor voi fi capabilă să câştig una pentru că iubesc să joc aici! Mulţumesc tuturor celor care au venit şi m-au susţinut. A fost o săptămână minunată pentru mine. Am fost puţin obosită, dar este mereu o plăcere să vin aici şi să joc în faţa voastră. Vă mulţumesc”, a spus Simona la ceremonia de premiere.

Halep atacă titlul la US Open

Simona este principala favorită la câştigarea US Open, competiţie la care cel mai bun rezultat l-a înregistrat în 2015, când a ajuns în semifinală şi când toată lumea vedea o finală Halep – Serena Williams. Care însă nu a mai fost, pentru că marile favorite au căzut incredibil. Halep a fost învins de Flavia Penneta, iar Serena de Roberta Vinci şi aşa s-a ajuns la o finală incredibilă, sută la sută italiană, cu succesul Flaviei, care la scurt timp s-a şi retras din circuit. Tocmai faptul că Simona este considerată mare favorită a determinat-o pe constănţeancă să nu rişte inutil jucând la New Haven şi să îşi pună în pericol prezenţa şi rezultatele la US Open. La US Open Halep se va afla pentru a 43-a săptămână în fotoliul de lider mondial şi are toate şansele să continue şi după Openul american, pentru că avansul pe care îl are faţă de restul jucătorelor din WTA este consistent.Simona îşi doreşte un rezultat bun, după ce în acest an a câştigat Grand-Slam-ul de la Roland Garros şi a jucat finala altuia, la Ausralian Open, pierdută dramatic, în faţa danezei Caroline Wozniacki.