Simona Halep

Simona Halep s-a retras de la WTA Palermo! Italienii critică decizia: “Suntem dezamăgiţi şi frustraţi”

26.07.2020 | 15:35
Simona Halep sa retras de la WTA Palermo Italienii critica decizia Suntem dezamagiti si frustrati
ADVERTISEMENT

Simona Halep nu va reveni pe terenul de tenis la turneul de la Palermo, românca preferând să se retragă.

Competiția din Italia, care se va desfășura în perioada 3-9 august, e prima din circuitul feminin, dar Simonei Halep nu va mai participa, deși organizatorii erau încântați de faptul că românca alesese să participe.

ADVERTISEMENT

Anunțul a fost făcut pe rețelele de socializare de italieni, care sunt deranjați de refuzul Simonei din ultimul moment.

Simona Halep s-a retras de la WTA Palermo

Simona Halep a decis să se retragă de la turneul de la Palermo, acolo unde și-ar fi făcut revenirea pe terenul de tenis. Organizatorii italieni s-au supărat pe ea, însă campioana de la Wimbledon și-a explicat decizia într-o postare pe Twitter:

ADVERTISEMENT

„Din cauza creșterii cazurilor de COVID-19 de pe teritoriul României și din cauza anxietății mele pentru călătoriile internaționale în această perioadă, am luat o decizie grea, aceea de a nu participa la Palermo.

Vreau să îi mulțumesc directorului turneului și ministrului italan al sănătății pentru toate eforturile pe care le-au depus pentru mine”.

ADVERTISEMENT

„Suntem dezamăgiți și frustrați!”

Oliveiro Palma, directorul turneului de la Palermo, a mărturisit că este supărat după decizia de ultimă oră a Simonei Halep, mai ales că atât el, cât și mulți alți oficiali italieni au făcut eforturi pentru a o aduce pe româncă la Palermo.

„Suntem dezamăgiți și frustrați! Am făcut foarte multe asigurări, până și din partea ministrului Sănătății regionale Ruggero Razza”, a fost reacția lui Oliveiro Palma.

ADVERTISEMENT

„Simona Halep ar trebui să participe la Palermo Ladies Open. În urma interpretării literale a dispoziţiilor în vigoare, se pare că lucrătorii, deci şi sportivii profesionişti, ar trebui să fie scutiţi de carantina obligatorie.

Aşteptăm o clarificare oficială din partea autorităţilor competente şi suntem încrezători”, declara în urmă cu o zi directorul Oliviero Palma.

ADVERTISEMENT