Simona Halep

Simona Halep s-a retras de la Zhengzhou! Românca era a doua favorită a turneului

04.09.2019 | 21:57
Simona Halep sa retras de la Zhengzhou Romanca era a doua favorita a turneului

Simona Halep nu va participa la turneul programat săptămâna viitoare în China, la Zhengzhou. Locul Simonei va fi luat de Tereza Martincova, conform unui anunț al WTA. Turneul de la Zhengzhou se va desfășura în premieră, în perioada 9-15 septembrie. Halep era cotată a doua favorită a competiției.

Halep s-a retras de la Zhengzhou

Simona Halep a luat decizia de a nu participa la turneul organizat în China, Zhengzhou. Competiția înaintea căreia Simona era cotată favorită numărul 2, are premii totale în valoare de 1 milion de dolari, iar principala favorită este considerată Karolina Pliskova.

Motivul retragerii Simonei nu se cunoaște încă. Ultimul meci disputat de sportivă a fost în turul doi la US Open, când a fost învinsă în trei seturi de americanca Taylor Townsend. Halep urma să joace și în proba de dublu mixt a ultimului turneu de Mare Șlem al anului, alături de Horia Tecău, dar s-a retras.

Halep a fost eliminată în turul doi la US Open. Sursă Foto: Hepta
Halep a fost eliminată în turul doi la US Open. Sursă Foto: Hepta

Simona Halep, pauză după US Open

Simona Halep a decis să nu participe la turneul de la Zhengzhou, din China. Cel mai probabil, Halep are nevoie de o pauză după cele trei turnee jucate pe continentul american. Pâna la US Open, unde a fost eliminată în turul doi, sportiva din România a mai jucat la Rogers Cup și Cincinnati.

Halep va coborî cel puțin o poziție în clasamentul WTA după US Open, după ce a fost devansată de Elina Svitolina, care a reușit calificarea în penultimul act al ultimului turneu de Mare Șlem al anului. Românca ar putea ajunge pe poziția a șasea dacă una dintre Bianca Andreescu și Belinda Bencic se va impune la turneul organizat la New York. Totuși, Halep va deveni, după US Open, jucătoarea în activitate cu cele mai multe săptămâni consecutive petrecute în top 10 al ierarhiei WTA.

  • 27 de ani are Simona Halep
  • 2 turnee de Mare Șlem a câștigat Halep