Simona Halep

Simona Halep s-a retras și de la Stuttgart! Unde va debuta în sezonul de zgură

15.04.2021 | 17:11
Simona Halep sa retras si de la Stuttgart Unde va debuta in sezonul de zgura
Simona Halep s-a retras și de la turneul de la Stuttgart, ea neffind în formă maximă după ce și-a reluat antrenamentele doar de câteva zile după accidentarea de la Miami. Sursă foto: Hepta
ADVERTISEMENT

Jucătoarea de tenis Simona Halep s-a retras și de la turneul de la Stuttgart, ea neffind în formă maximă după ce și-a reluat antrenamentele doar de câteva zile după accidentarea de la Miami.

După ce a abandonat competiția americană din cauza unei accidentări la umăr, numărul 3 mondial a anunțat că nu va putea juca nici pentru echipa de Fed Cup a României la întâlnirea cu Italia.

ADVERTISEMENT

Din cauza numeroaselor retrageri din turneele din circuitul mondial, campioana noastră riscă să plătească amenzi de zeci de mii de euro.

De ce s-a retras Simona Halep de la Stuttgart

După probleme medicale care au făcut-o să abandoneze la Miami, Halep și-a luat o scurtă vacanță pentru a se odihni și a revenit la antrenamente abia în urmă cu trei zile, odată cu sosirea în România a antrenorului Darren Cahill.

ADVERTISEMENT

Însă, conform site-ului doartenis.ro, Simona Halep și-a dat seama imediat că este departe de nivelul pe care îl așteaptă toată lumea de la ea și astfel a luat decizia de a se retrage de la turneul de la Stuttgart și să-și amâne startul sezonului de zgură.

O altă varinată a hotărârii luate de Halep este că la Stuttgart se joacă în sală, iar zgura este mult mai rapidă și nu i se potrivește. Este al patrulea turneu la care campioana noastră renunță în acest an, după Doha, Dubai și Miami, fără să mai punem la scoteală absența de la Fed Cup.

ADVERTISEMENT

Mutua Madrid Open, primul turneu pe zgură în 2021 pentru Halep

Jucătoarea în vârstă de 29 de ani era o particiopantă constantă la turneul de la Stuttgart, iar cele mai bune performanțe ale sale s-au înregistrat în 2015 și 2017, când a atiuns faza semifinalelor.

În aceste condiții, Simona Halep își va continua pregătirea la București, iar primul turneu pe zgură va fi Mutua Madrid Open, organizat de Ion Țiriac, și care se va desfășura în perioada 29 aprilie – 8 mai.

ADVERTISEMENT

După ce va juca în capitala Spaniei, fostul lider mondial va merge să-și apere trofeul la Internaționalele Italiei de la Roma, între 10 și 16 mai, pentru ca apoi să încerce să cucerească un nou trofeu la Roland Garros, Grand Slam programat în perioada 30 mai – 12 iunie.

ADVERTISEMENT