Sporturi

Simona Halep, șanse mari să revină pe locul 2 WTA! Petra Kvitova a fost eliminată de la Sankt Petersburg

01.02.2019 | 18:27
Simona Halep sanse mari sa revina pe locul 2 WTA Petra Kvitova a fost eliminata de la Sankt Petersburg

Petra Kvitova a fost eliminată în sferturile de finală ale turneului de la Sankt Petersburg, scor 4-6, 1-6, cu Donna Vekic (22 de ani, 30 WTA), iar Simona Halep are șanse mari să revină pe locul 2 în clasament.

Simon Halep a căzut pe poziția a 3-a în clasamentul WTA după ce s-a încheiat Australian Open, primul Grand Slam din 2019, dar poate să se apropie din nou de prima poziție după ce Petra Kvitova a decis să nu participe la meciul de Fed Cup, din 9 și 10 februarie, contra României, pentru a merge să își apere trofeul câștigat anul trecut la Sankt Petersburg.

Ce șanse are Simona Halep să revină pe locul 2 WTA. Kvitova, eliminată la Sankt Petersburg de Donna Vekic

Petra Kvitova nu a avut un joc excepțional la turneul de la Sankt Petersburg, iar acesta nu a putut să repete jocul foarte bun din optimile de finală cu Viktoria Azarenka, 6-2, 7-6. Astăzi, contra croatei Vekic, Petra Kvitova a coborât la un procentaj de 48% în ceea ce privește punctele jucate în primul serviciu.

Meciul dintre Donna Vekic și Petra Kvitova s-a încheiat după o oră și 24 de minute, iar jucătoarea din Croația va juca în semifinală împotriva câștigătoarei dintre Dasatkina (12 WTA) și Vera Zvonareva (97 WTA).

În aceste condiții, Simona Halep are șansa să se apropie iar de prima poziție în clasamentul WTA. Petra Kvitova, ocupanta locului 2, a pornit săptămâna cu un avans de 708 puncte față de sportiva noastră, dar cehoaica nu a reușit să își apere trofeu de la Sankt Petersburg, iar între cele două a rămas o diferență de 338 puncte. 

Petra Kvitova și Simona Halep

Următorul truneu la care vor participa cele două jucătoare de tenis este la Doha, Qatar, în perioada 11 – 16 februarie. Petra Kvitova este campioană en-titre acolo și are de apărat 900 de puncte. De partea cealaltă, Simona Halep a pierdut în semifinală, contra lui Gabrine Muguruza, și are de apărat 350 de puncte.

  • 5582 puncte are Simona Halep, conform clasamentului WTA
  • 3 este locul ocupat de Simona Halep